We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % a kiválasztott termékekre SZEREZZ BE PROMÓKÓDOT

Csináld magad: Hogyan akasszuk fel a képet a falra

28. 02. 2024

Először is jól gondold át előre, hogy hova szeretnéd felakasztani a képedet. Az is fontos, hogy egy önálló képet akasztunk-e fel, vagy egy csoportosat egymás mellé. Mindenesetre először mérd le a falad, majd jelöld be egy papíron a kívánt képek elrendezését (vagy jelöld meg ceruzával közvetlenül a falon). Ne feledd a képeket szemmagasságban felakasztani – mivel nem szeretnél állandóan felnézni rájuk. Ha tudsz segítséget kérni valakitől, kérd meg, hogy tartsa a képet, amíg te megnézed, hogy a kívánt magasságban jól néz-e ki a kép.

Hogyan rögzítsd a képet a helyére

Kalapács és szögek

A kép falra akasztása kalapáccsal és szögekkel a legrégebbi és a leggyakoribb mód. Ha jártas vagy a kalapáccsal, és szeretnéd, hogy a kép megfelelően a helyén maradjon, válaszd ezt a lehetőséget. Ha azonban nagy és nehéz képet szeretnél felakasztani, a kis szög nem lesz elég. Ha ez a helyzet, használj helyette horgonyt – ez biztosítja azt, hogy a szög akár több kilogrammos képet is gond nélkül elbírjon.

Kép horgok

Ha csak kicsi és világos képeket szeretnél felakasztani, vagy azon gondolkodsz, hogy csináld, hogy “ne rombold le a falat”, könnyen fel-/levehető kampóink a megfelelő választás a számodra. Bárki könnyen beleütheti őket a falba, és tetszés szerint változtathatod rajtuk a falfestményeket. Ha pedig mozgatni szeretnéd a képet, könnyen eltávolíthatod a kampót a falról, és egyszerűen áthelyezheted máshová. Ez az opció a kép fúrás nélküli rögzítésének legkíméletesebb módját jelenti.

Akasztók és madzagok

Abban az esetben, ha a kép hátulján már vannak kampók. Csak akasztóra és képfüggesztő madzagokra vagy pántokra lesz szükséged. Rögzítsd a falra a fa- vagy fémcsíkot, és egyszerűen akaszd fel a képet a hátoldalán lévő kampókon átmenő madzagokkal.

Kép felakasztása lépésről lépésre

1) Találd meg a kép közepét

Ha már tudod, hogy hová akasztod fel a képet, próbáld meg méter segítségével megjelölni annak függőleges középvonalát. Rajzolj egy látható jelet arra a helyre, ahová a szöget be akarod verni. Ne aggódj a fal miatt, egy radírral könnyedén letörölheted a megjelölést.

2) Keresd meg az eszközöket a kép rögzítéséhez

Most menj, fogd a kalapácsot és a szögeket, a fúrógépet és a csavarokat vagy ragasztható kampókat, és rögzítsd fel a képet a korábban megjelölt helyre. Félsz attól, hogy a falad megreped a szög kalapálása közben? Használj ragasztószalagot, és 2 rétegből alakíts ki keresztet – így jobban véded a falat. Abban az esetben, ha a csavarokat választod, először fúrj előre egy kis lyukat, majd fúrd be magát a csavart.

3) Akaszd fel a képet

Akassz fel egy képet a falra, és győződj meg róla, hogy megfelelően van rögzítve, és a helyén marad. Ezenkívül ellenőrizd le, hogy egyenesen lóg-e, és csak ezután engedd el. Annak érdekében, hogy a kép valóban egyenes legyen, használj vízmértéket – ha a buborék középen marad, akkor sikerült!

Most már szakértőnek kell lenned a képakasztó bizniszben. Sok sikert kívánunk!

KÉPEK A FALADONEuropostersDekoráld a világod

1999 óta az Europosters Csehországban és egész Európában az egyik legnépszerűbb poszter, falfestmény és licencelt áru forgalmazója. Kínálatunkban hatalmas választékban találhatsz bármilyen méretű film-, játék- vagy sportplakátokat, valamint eredeti ajándékok széles választékát kínáljuk, a Csillagok háborúja, Harry Potter, képregények igazi rajongóinak vagy az egész Warner Bros-tól. Tudjuk, hogy a bögrék, figurák, rejtvények és ruhák a legjobb ajándék mindenki számára, kortól és érdeklődéstől függetlenül. De ha rajongsz a belsőépítészetért, akkor te is jó helyen jársz! Naponta nyomtatunk falfestményeket, illusztrációkat, fényképeket és művészeti reprodukciókat és több mint 25 országba küldjük őket, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 210 440 210 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Minden jog fenntartva.

Top