We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Heti akció: FILMPLAKÁTOK akció -30 %

Áttekintés: A Stranger Things 4. évada

27. 06. 2022

Végre meg lettünk áldva a Stranger Things (https://www.europosters.hu/stranger-things/) sorozat 4. évadával. Nos, persze nem a teljessel, hiszen júliusban újabb két rész jelenik majd meg, viszont hét látványos már epizódunk van. Vigyázz! A cikk enyhe spoilereket tartalmazhat, így ha még nem láttad, csak saját felelősségedre olvass tovább.

Az előző évadokhoz viszonyítva a cselekmény különböző helyszínekre oszlik. Eleven, Will, Jonathan és Joyce elköltöztek Kaliforniába, Hopper az orosz munkatáborban van, a többi főszereplő pedig Hawkins városában marad. A régi szereplők kivételével itt megismerhetünk néhány új arcot. Köztük Eddie, a Hellfire klubtag, Argyle, Jonathan kaliforniai barátja, vagy az egész évad főgonosza, Vecna.

Vecna ​​az egész évad során rejtély számunkra, de az ő felfedése az évad egyik legjobb pillanata. A Vecna-t alakító színészt valószínűleg úgy takarták el jelmezének darabjai, hogy minden nap a saját bőréhez ragasztotta őket. A szereplők szerint a fedés teljesítésének rekordja 6 óra 20 perc volt. A CGI mellett a sorozat egyik legfélelmetesebb ellenfelével is találkozunk.

 


Az előző évadokhoz képest a negyedik sokkal ijesztőbb. Ezt megerősítik a klasszikus horrorra való többszöri utalások. A korcsolyajelenet Stephen King Carrie-történetére utal, Nancy és Robin a menedékházban A bárányok hallgatnak című film jelenetéhez hasonlít, de a legszembetűnőbb hasonlóság a Rémálom az Elm utcában című filmhez kapcsolódik. Nemcsak hogy a transzban lévő szereplők hasonlítanak Freddy Krueger álombirodalmára, hanem még Vecna gyilkolásának stílusa is hasonló. Még magát Freddy-t is láthatod a sorozatban. Robert Englund színész játssza Victor Creel-t.

 

A filmzene hatalmas szerepet játszik a sorozatban. A 4. évad első epizódjaiban olyan klasszikusokat hallhatsz, mint a California Dreamin’, a You Spin Me Round (Like a Record), a Dream A Little Dream of Me vagy a Psycho Killer. Ennek ellenére a legnagyobb siker a Running Up That Hill volt Kate Bushtól. A szám felkerült az 1. helyre az iTunes listán, és 34 országban a legmagasabb helyekre.Hamarosan megjelenik a 4. évad többi része is! Készen állsz?

 

 

Stranger ThingsEuropostersDekoráld a világod

1999 óta az Europosters Csehországban és egész Európában az egyik legnépszerűbb poszter, falfestmény és licencelt áru forgalmazója. Kínálatunkban hatalmas választékban találhatsz bármilyen méretű film-, játék- vagy sportplakátokat, valamint eredeti ajándékok széles választékát kínáljuk, a Csillagok háborúja, Harry Potter, képregények igazi rajongóinak vagy az egész Warner Bros-tól. Tudjuk, hogy a bögrék, figurák, rejtvények és ruhák a legjobb ajándék mindenki számára, kortól és érdeklődéstől függetlenül. De ha rajongsz a belsőépítészetért, akkor te is jó helyen jársz! Naponta nyomtatunk falfestményeket, illusztrációkat, fényképeket és művészeti reprodukciókat és több mint 25 országba küldjük őket, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 210 440 210 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Minden jog fenntartva.

Top