We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % a kiválasztott termékekre SZEREZZ BE PROMÓKÓDOT

TOP 5 szórakoztató tény az Avatarról

15. 12. 2022

Mindenki már biztosan legalább hallott James Cameron Avatar című filmjéről. Viszont csak néhányan ismerik a filmhez kapcsolódó szórakoztató tényeket. És itt jövünk mi, az Europosters a képbe az Avatar film TOP 5 szórakoztató tényével. Hamarosan eljön az Avatar 2 ideje is!

1.) Az Avatároknak túl sok ujjuk van

A Na’vi faj valószínűleg nem tudná megszámolni az összes mókás tényt, amit itt felsorounk, mert ujjaik száma eltér a megszokott emberi ujjszámtól (legalábbis nálunk itt az irodában). Az embereknek általában 5 ujjuk van mindkét kezükön, ugyanúgy, akár a majmoknak. De könnyen észreveheted, hogy a Na’vik mások. Mindegyik kezükön csak négyig képesek elszámolni. Az ujjaik számának köszönhetően pedig könnyen megtudhatjuk, ki rajzolta Neytirire a háború festékét. A testén egy tenyérlenyomat volt, amely Szarumán fehér kézlenyomatára emlékeztetett. 

 

2.) A háború oka talán nem is annyira irreális

Az Avatarok célja, illetve a Na’vi és az emberiség közötti háború oka egy Unobtainium. A Pandora bolygón található értékes ásvány. Világunkban az Unobtainium csupán egy kitalált név egy tökéletes anyag számára, amely tagadja a fizika összes törvényét. Sajnálatos módon még nem létezik, pedig már van saját atomszimbóluma: Uo. De vajon ki tudja, mikor és hol fog valaki tudományos áttörést elérni, nem igaz?

 

3.) Az Avatar még mindig a legnyereségesebb film a filmművészet történetében

Lehet, hogy az Avatar 2009-ben jelent meg, viszont még most is a történelem  legnyereségesebb filmje. Lenyűgöző, hogy még az olyan kasszasikerek sem múlták felül, mint a Bosszúállók: Végjáték vagy a Csillagok háborúja: Az ébredő erő. Mindkét film nagyon közel került az Avatarhoz, ennek ellenére egyiknek sem volt elég ereje és akkora rajongótábora, hogy legyőzze.

4.) A Na’viknak  nagyon egyedi íjászstílusuk van

A rendező, James Cameron úgy döntött, hogy ha a Na’viknak 4 ujjuk van, biztosan másképp kell használniuk az íjaikat is. Általában a tenyérnek az íjász felé kéne néznie, de Na’vi az ellenkező irányba húzza az íjhúrját (az íjásztól távol). Cameronnak még azt is sikerült bebizonyítania, hogy az íjászat ezen új módja működőképes. A szakemberek megpróbálták őt lebeszélni, de ő meghúzta az íjat úgy, ahogy azt egy Na’vi tenné, és az 75 méterrel arrébb egy bokorban landolt. Az biztos, hogy Cameron gyakorolt, de később bevallotta, hogy nagy szerencséje volt a lövésnél.

5.) Ismerős hangok

A legtöbb fauna és növényvilág által kibocsátott hang az Avatar filmben a Jurassic Park-ból származik. A legtöbb hangot újrahasznosították és úgy szerkesztették meg, hogy pontosan beleilljenek a földönkívüli környezetű filmbe. A hangok egy részét eredeti formájukban használták fel a hibrid vadállatok üvöltéséhez. Ezek a hangok eredetileg természetes élőhelyükön lévő hiénáktól származnak.

 

Készülj fel velünk az Avatar 2-re!EuropostersDekoráld a világod

1999 óta az Europosters Csehországban és egész Európában az egyik legnépszerűbb poszter, falfestmény és licencelt áru forgalmazója. Kínálatunkban hatalmas választékban találhatsz bármilyen méretű film-, játék- vagy sportplakátokat, valamint eredeti ajándékok széles választékát kínáljuk, a Csillagok háborúja, Harry Potter, képregények igazi rajongóinak vagy az egész Warner Bros-tól. Tudjuk, hogy a bögrék, figurák, rejtvények és ruhák a legjobb ajándék mindenki számára, kortól és érdeklődéstől függetlenül. De ha rajongsz a belsőépítészetért, akkor te is jó helyen jársz! Naponta nyomtatunk falfestményeket, illusztrációkat, fényképeket és művészeti reprodukciókat és több mint 25 országba küldjük őket, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 210 440 210 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Minden jog fenntartva.

Top