We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % a kiválasztott termékekre SZEREZZ BE PROMÓKÓDOT

TOP 5 érdekes tény A galaxis őrzőiről

25. 05. 2023

Már szinte mindenki hallott A galaxis őrzői szuperhőscsoport kozmikus kalandjairól. Ennek ellenére sok érdekes tény van a filmmel kapcsolatban, amelyről talán csak néhányan tudnak. Csatlakozz hozzánk itt az Europosters-nél, és nézz meg néhányat, hogy megünnepeljük A galaxis őrzői: 3. kötet harmadik filmjét, amely most érkezik a mozikba!

          1) A filmzene hatalmas sikere

Peter Quill karaktere egy Walkmant visz magával, egy kazettával, amely a 60-as és 70-es évek slágereit tartalmazza, amelyek hozzájárultak az egész műsor hangulatának megalapozásához. A film tizenkét dala később a Guardians of the Galaxy: Awesome Mix Vol 1 albumot alkotta meg. A filmzene annyira sikeres volt, hogy elérte a Billboard listák első helyét. Az albumról jól ismert dalok közé tartozik az Ain’t No Mountain High Enough és a Moonage Daydream.

          2) A galaxis őrzői az első olyan MCU-film, amely Josh Brolin Thanosát tartalmazza

Thanos az MCU első szekciójának főgonosza, akit legelőször Damion Poitier alakított a Bosszúállók (2012) rövid jelenetében, a helyét pedig Josh Brolin vette át a Galaxis őrzőiben, aki mozgásrögzítő pizsamában forgatott, és a jelmeze az utómunkában készült el. A színész elmondta, hogy szívesen eljátszana egy CGI karaktert, mivel lenyűgözte Benedict Cumberbatch kúszó sárkányáról, Smaugról készült videója A hobbitban, és ő is szeretett volna valami hasonlót megtapasztalni.

 

          3) Groot karaktere James Gunn rendező kutyáján alapszik

James Gunn szerint Groot az egyik olyan karakter, akihez a rajongók a legközelebb állnak. Egy aranyos kis beszélő fa némi naivsággal, amit az emberek szeretnek! A rendezőt például saját kutyája, Von Spears ihlette Groot megalkotásakor, a szemük állítólag nagyon hasonló. A kutya arcának egyes részeit később Rocket mosómedve karakteréhez használták fel.

 

          4) Vin Diesel 16 nyelven adott hangot Grootnak

Vin Diesel a híres “Én vagyok Groot” kifejezést hat különböző nyelven tanulta meg az első A galaxis őrzői filmhez, de a másodikhoz már majdnem háromszor annyit kellett tanulnia. Könnyebb lett volna több szinkronszínészt felvenni a különböző nyelvi változatokhoz, de Vin Diesel hangja állítólag annyira jellegzetes, és megadja Groot általános karakterét, hogy a filmesek jobban szerették volna, ha a rajongók az eredeti hangját hallják.

 

          5) Drax és Gamora átalakulása nagy felkészülést igényelt

Bár figyelemre méltő mennyiségben használtak CGI technológiát olyan karaktereknél, mint Drax és Gamora, Dave Bautista és Zoe Saldaña színészeknek több órányi sminkelésen kellett átesnie minden egyes alkalommal, amikor a forgatáson voltak. A technológia teljes kihasználása helyett a valódi smink használata végül kifizetődött, mivel az első A galaxis őrzői film Oscar-jelölést kapott a smink kategóriában.

 

Készülj fel velünk a harmadik filmre!EuropostersDekoráld a világod

1999 óta az Europosters Csehországban és egész Európában az egyik legnépszerűbb poszter, falfestmény és licencelt áru forgalmazója. Kínálatunkban hatalmas választékban találhatsz bármilyen méretű film-, játék- vagy sportplakátokat, valamint eredeti ajándékok széles választékát kínáljuk, a Csillagok háborúja, Harry Potter, képregények igazi rajongóinak vagy az egész Warner Bros-tól. Tudjuk, hogy a bögrék, figurák, rejtvények és ruhák a legjobb ajándék mindenki számára, kortól és érdeklődéstől függetlenül. De ha rajongsz a belsőépítészetért, akkor te is jó helyen jársz! Naponta nyomtatunk falfestményeket, illusztrációkat, fényképeket és művészeti reprodukciókat és több mint 25 országba küldjük őket, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 210 440 210 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Minden jog fenntartva.

Top