We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % a kiválasztott termékekre SZEREZZ BE PROMÓKÓDOT

Téged is elbűvölt a Vajákban történő összes boszorkányság? Fogadjunk, hogy nem tudtad ezt!

26. 01. 2020

Amikor tavaly búcsút mondtunk a Trónok harcának, a fantasy sorozatok rajongói attól tartottak, hogy nem lesz amivel kitöltsék szabadidejüket. De a Vas Trón még nem olvadt be és a Netflix egy látványos műsort igért a középkori erőszak kedvelőinek, hogy látványos műsorral – éspedig egy népszerű könyv saga és videojáték-sorozatot, melynek címe The Witcher, avagy a Vaják. A sorozat épp annyira, ha nem még jobb a Trónok harcánál, állítja a sajtó. Hogy ez teljesen igaz vagy csak felfújt vélemény – rád hagyjuk, hogy eldöntsd, de abban biztosak vagyunk, hogy a sorozatot mindenképpen érdemes megnézni és beszerezni néhány terméket.

Henry Cavill, a szuperhős

Ennek a népszerű brit színésznek, aki Ríviai Geralt szerepét alakítja, teljes szuperhősnek kell lennie, és egyébként pontosan ilyen szuperhős szerepben volt a legújabb DC Comics film verzióban is. Színészi pályafutása azonban nagyon szerencsétlen volt. Túlságosan idős volt Edward Cullen vámpír szerepének betöltésére (bár erről a könyv szerzője, Stephanie Meyer álmodott) és túl fiatal volt ahhoz, hogy 2005-ben James Bond lehessen. És kollégája, Brandon Routh vette el előle először a Superman szerepét. De most óriási érdeklődést és dicséretet érzett a rajongók részéről a Vajákban alakított szerepéért. Még a szerző, Andrzej Sapkowski is nagyon elégedett vele! És ez már nem semmi, hiszem ez az úriember nem dicsér csak úgy valakit!

Új szerepe miatt azonban Henry bizony megszenvedett. Nemcsak gyilkos kardoktatáson ment keresztül Vladimir Furdíkkel (a Trónok harcának Night King-je), amely egyébként valóban megtérült, de ahhoz, hogy a félmeztelen jelenetekben is szexin nézzen ki, tilos volt még egy csepp vizet is innia 24 órán keresztül. És két nappal korábban is legfeljebb fél litret. De az eredmény szó szerint gyilkos test volt. Nyilvánvaló, hogy több jelmez is szétszakadt forgatás közben.

  1. Noha Geralt ezt a sorozatban folyamatosan említi, valójában nem Ríviában született. A hatalmas boszorkány, Visenna (mágia segítségével) hozta a kaedweni világba. Akkor miért is állítja Geralt, hogy Ríviaból származik? A válasz meglephet – szolgáltatásainak marketingjéért! Még egy rivi akcentussal is megtanult beszélni.
  2. Geralt jellegzetes vonása a Vaják  hosszú ezüst haja és durva megjelenése. A színésznek köszönhetően azt gondolnád, hogy egy negyvenes férfi, de ne tévesszen meg. Noha ezt sehol nem mondják ki egészen pontosan, de Geralt életkora 90 és 100 év között kell lennie. Ennek ellenére a haja nem a kora, hanem a mutáció miatt fehér színű.
  3. A Netflix produkció nem Geralt történetének első televíziós változata. 2001-ben elkészítették a The Hexer lengyel filmet, majd egy sorozatot is. Andrzej Sapkowski azonban szigorúan elhatárolta magát (amiért nem is lehet hibáztatni őt).
  4. Míg a sikertelen lengyel film és sorozat követte a könyveket, a Netflix verziója elsősorban a videojátékokból merít ihletet. Ez az oka annak, hogy Geralt egész idő alatt természetellenesen morgott. Egyesek rossz alakításnak nevezik, mások azt gondolják, hogy a szereppel jár.

Egy sláger!

A második részben Geralt találkozik Kökörcsin bárddal (lengyelül Jaskier), akit a sorozatban a híres színész és énekes, Joey Batey alakít. Éppen az epizód végén Kökörcsin előadta új slágerét: “Dobj egy érmét a varázslóidhoz”. A dalt nagyon kedveli a fogadó közönsége. És nem csak ők! Ez a dal azonnal slágerré vált! A színész maga az egyik interjúban beismerte, hogy mindig ezt a dalt énekli a zuhanyzóban. Azt is elárulta, hogy amikor a felvételt készítetették ő maga eléggé beteg volt. Ennek ellenére az eredmény lenyűgöző lett. Lehetséges, hogy a szerzők hamarosan megkapják az Oszkár díjat a legjobb hangzásért?!

A kissé zavaró első szezon után a jövőre várható a második évad, amelyről azt állítják, hogy átfogóbb és érthetőbb lesz azok a rajongók számára, akik még nem olvasták a könyvet vagy nem játszodtak a videojátékkal. Legalábbis a Netflix ígéri. Mi egészen biztosan nem tudjuk ezt megvárni, hisz nagy rajongói vagyunk a könyveknek, videojátékoknak és sorozatoknak is!

FEDEZD FEL A  VAJÁK  KOLLEKCIÓNKAT

tekla

Műépítész és designerként, kreatív személyiségével mindig képes inspirálni. Kövesd a bejegyzéseit! https://www.instagram.com/i.am.tekla/

www.instagram.com/i.am.tekla/EuropostersDekoráld a világod

1999 óta az Europosters Csehországban és egész Európában az egyik legnépszerűbb poszter, falfestmény és licencelt áru forgalmazója. Kínálatunkban hatalmas választékban találhatsz bármilyen méretű film-, játék- vagy sportplakátokat, valamint eredeti ajándékok széles választékát kínáljuk, a Csillagok háborúja, Harry Potter, képregények igazi rajongóinak vagy az egész Warner Bros-tól. Tudjuk, hogy a bögrék, figurák, rejtvények és ruhák a legjobb ajándék mindenki számára, kortól és érdeklődéstől függetlenül. De ha rajongsz a belsőépítészetért, akkor te is jó helyen jársz! Naponta nyomtatunk falfestményeket, illusztrációkat, fényképeket és művészeti reprodukciókat és több mint 25 országba küldjük őket, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 210 440 210 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Minden jog fenntartva.

Top