We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Fedezd fel a hét legjobb ajánlatait: UTAZÁS akció -20 % ×

Shazam! filmkritika

21. 04. 2019

Az Aquaman és Wonder Woman után a DC előrukkolt új szuperhősös filmjével. Shazam! egy egészen szokatlan szuperhős, aki szűk piros overált visel a mellkasán egy villámmal, a hátán fehér köpennyel. Vicces kinézete ellenére ő az egyik legerősebb szuperhős a DC univerzumban. De csak speciális körülmények között. Olvass tovább!

#Hogyan váljunk szuperhőssé

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer 7 varázsló, akik védték a világot 7 halálos bűn ellen. Idővel azonban ezek a varázslók elhaltak és a végén már csak egy varázsló maradt, Shazam! Ő is szeretett volna azonban már békében megpihenni, így keresni kezdett valakit maga helyett. Valakit, aki jószívű volt és ellen tudott állni a kísértésnek, hogy bűnbe essen. Nem igazán talált ilyet, így idővel lejjebb kezdte adni az igényeit. De annyira, hogy a végén már akárki megfelelt, mert a bűnök egyre erősebbé váltak. És egyszer csak a 14 éves Billy Batson jelent meg a kastélyában.

#Csak mondd ‘Shazam!’

Billy véletlenül jutott hozzá a szuperképességeihez, és ha nincs a mostohatestvére Freddy, akkor mi most csak egy erős, kigyúrt csávót néznénk, ahogy random emberekkel szelfizik és 2 óránként valami katasztrófát okoz. Shazam varázsának egyik titka új megjelenése – felnőtt body builder. De csak azután válik szuperhőssé, miután kimonda a szót, ‘Shazam’. A film néhány legviccesebb jelenete, amikor Freddy teszteli Billy szupererejét. A háttértörténet kicsit szomorú, hiszen főhősünk árva, a film rosszfiúját pedig apja és testvére bántalmazta gyerekkorában. Ennek ellenére a film humoros lett és tele van utalásokkal a Batman és Superman filmekre. A DC hasonlóan a Marvelhez, úgy döntött, hogy elkezdi nevettetni a közönséget. Ami rendben is van, csak ne lenne ennyi tragédia a sztoriban.

# Shazam és Marvel kapitány

Az árva Billy Bates története ismerősen fog hangzani. A Shazam szót viszont valószínűleg inkább a telefonos zenefelismerő applikációhoz fogjátok kötni. Tudni kell, hogy Shazam-nak eredetileg más lett volna a neve. És ezt a nevet már ismeritek. Marvel kapitány. Igen, ugyanaz lett volna a neve, mint Carol Danversnek a Marvelnél. Hogy lehetséges ez? Kezdetben volt több ú.n. National Comics Publication (ma DC), amelyek kiadták Superman-t Fawcett-et és Marvel kapitányt is. Az egyik kiadó úgy gondolta, hogy Marvel kapitány  Supermen másolata, sőt még sikeresebb is volt, így egy időre megszabadultak Marvel kapitánytól. Több évtized eltelt, amíg a Marvel észrevette, hogy Marvel kapitány karakterét nem használja senki. Így átalakították női szuperhőssé.

Megéri megnézni a Shazam-ot? Igen, de csak akkor, ha egy könnyed szórakozásra vágyunk és nem egy gondolkodtató filmre. Habár egy dolgon elgondolkodhatunk – ha szuperhőssé szeretnénk válni, melyik szupererőt választanánk? A repülést vagy a láthatatlanságot?

Shazam termékekDecorate your life!

Az Europosters 1999 óta a plakátok, falfestmények és falfestmények egyik legnépszerűbb eladója. Jelenleg egész Európában tevékenykedő művészekkel, fotósokkal és grafikusokkal működünk együtt. Kínálatunkban a kortárs művészek legszebb, legismertebb festményei és vadonatúj művei találhatóak meg. Mindemellett, saját fényképek nyomtathatóak, igény szerinti kiváló minőségű keretekben klienseinkhez szállítva. Nagyon szeretjük a belsőépítészetet, nem feledkezünk meg a geek csoportba tartozó klienseinkről és a zene rajongó klienseinkről sem, akiknek folyamatosan bővítjük plakát, bögrék, pólók, gyűjthető figurák és egyéb árucikkek és ajándékok kínálatát.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosters. Minden jog fenntartva.

Ez a weboldal sütiket használ. Ha továbbra is használod szolgáltatásainkat, akkor feltételezzük, hogy egyetértesz a sütik használatával. Több információ Egyetértek ×
Top