We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
FEDEZD fel a hét legjobb ajánlatait: DISNEY akció -15 % Vegye meg most! ×

Shazam! filmkritika

21. 04. 2019

Az Aquaman és Wonder Woman után a DC előrukkolt új szuperhősös filmjével, Shazam! egy egészen szokatlan szuperhős, aki szűk piros overált visel a mellkasán egy villámmal, a hátán fehér köpennyel. Vicces kinézete ellenére ő az egyik legerősebb szuperhős a DC univerzumban. De csak speciális körülmények között. Olvass tovább!

#Hogyan váljunk szuperhőssé

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer 7 varázsló, akik védték a világot 7 halálos bűn ellen. Idővel azonban ezek a varázslók elhaltak és a végén már csak egy varázsló maradt, Shazam! Ő is szeretett volna azonban már békében megpihenni, így elkezdett keresni valakit maga helyett. Valakit, akinek jó szíve volt és ellen tudott állni a kísértésnek, hogy bűnbe essen. Nem igazán talált ilyet, így a idővel nem csoda, hogy lejjebb kezdte adni az igényeit. De annyira, hogy a végén már akárki megfelelt, mert a bűnök egyre erősebbé váltak. És egyszer csak a 14 éves Billy Batson jelent meg a kastélyában.

#Csak mondd ‘Shazam!’

Billy véletlenül jutott hozzá a szuperképességeihez, és ha nincs a mostohatestvére Freddy, akkor mi most csak egy erős, kigyúrt csávót néznénk, ahogy random emberekkel szelfizik és 2 óránként valami katasztrófát okoz. Shazam varázsának egyik titka új megjelenése – felnőtt body builder. De csak azután válik szuperhőssé, miután kimonda a szót, ‘Shazam’. A film néhány legjobb jelenete, amikor Freddy teszteli Billy szupererejét. A háttértörténet kicsit szomorú, hiszen főhősünk árva és a film rosszfiúját pedig apja és testvére bántalmazta gyerekkorában. Ennek ellenére a film humoros és tele van utalásokkal a Batman és Superman filmekre. A DC hasonlóan a Marvelhez, úgy döntött, hogy elkezdi nevettetni a közönséget. Ami rendben is van, csak ne lenne ennyi tragédia a sztoriban.

# Shazam és Marvel kapitány

Az árva Billy Bates története ismerősen fog hangzani. A Shazam szót viszont valószínűleg inkább a telefonos zenefelismerő applikációhoz fogjátok kötni. Tudni kell, hogy Shazam-nak eredetileg más lett volna a neve. És ezt a nevet már ismeritek. Marvel kapitány. Igen, ugyanaz lett volna a neve, mint Carol Danversnek a Marvelnél. Hogy lehetséges ez? Kezdetben volt több ú.n. National Comics Publications (ma DC), amelyek kiadták Superman-t Fawcett-et és Marvel kapitányt is. Az egyik kiadó úgy gondolta, hogy Marvel kapitány  Supermen másolata, sőt még sikeresebb is volt, így egy időre megszabadultak Marvel kapitánytól, és az eltűnt egy pár évre. Több évtized eltelt, amíg a Marvel észrevette, hogy Marvel kapitány karakterét nem használja senki. Így megváltoztatták női szuperhőssé.

Megéri megnézni a Shazam-ot? Igen, de csak akkor, ha egy könnyed szórakozásra vágyunk és nem egy gondolkodtató filmre. Habár egy dolgon elgondolkodhatunk – ha szuperhőssé szeretnénk válni, melyik szupererőt választanánk? A repülést vagy a láthatatlanságot?

Shazam termékekDecorate your life!

Az Europosters-szel 1999 óta vagyunk a piacon, és ez idő alatt az egyik legnagyobb olyan áruházzá váltunk, mely posztereket, tapétákat, képeket, festmény reprodukciókat és sok más terméket árul. Évről évre egyre nő a kínálatunk, melyet igyekszünk mindig a vásárlóink preferenciái szerint alakítani. Kinyomtatjuk a posztereket, bekeretezzük a képeket, vagy akár inspirálunk Titeket blog posztjainkkal, ahol rengeteg hírrel találkozhattok a legújabb filmekről, TV sorozatokról, vagy ötleteket nyerhettek az aktuális beltéri stílussal kapcsolatban.

Látogass el honlapunkra és találd meg mi hiányzik otthonodból.

 

© 1999 – 2019 Europosters Minden jog fenntartva.
e-mail: info@europosters.eu
tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Ez a web cookie fájlokat használ szolgáltatások nyújtására, reklámok testreszabására és a látogatottság felmérésére. Több információ Egyetértek ×
Top