We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % a kiválasztott termékekre SZEREZZ BE PROMÓKÓDOT

Rosszabb, mint a koronavírus: A legjobb poszt-apokaliptikus fikciók

24. 05. 2020

Egy új fertőzés, amely rengeteg elhunytat hagy maga után. Ezt állítják a Covid-19-ről, amellyel már egy ideje küzd az egész világ. Semmiképp nem akarjuk alulértékelni ezt a globális világjárványt, de a kedvenc filmjeinknek és sorozatainknak köszönhetően tudjuk, hogy ez sokkal rosszabb is lehetne. Például azok a holttestek akár haraphatnának is! Jusson eszedbe, milyen világba csöppent Rick a népszerű Walking Dead sorozat néhány hetes kómájából. A halálos fertőzések és az élő holttestek sok filmrendezőt inspiráltak. Ezalkalommal felidézzük a legjobb filmeket, sorozatokat és videojátékokat, amelyeknek köszönhetően a jelenlegi helyzet talán nem tűnik épp olyan ijesztőnek! De jobban teszed, ha maszkot viselsz, amikor épp olvasod ez a cikket, hisz tele van halálos vírusokkal … 😊

Te hogyan képzeled el az idei nyarat?

Népszerű zombik

Csak egy kis harapás és a szokásos élet megszűnik. Vagy meghalsz és a tested később csillogó, lebomló szörnyeteggé válik, vagy csak „kissé” mutálódsz és csak akkor ölöd meg szeretteidet, amikor az új Éned irányít téged. Amikor az egész világ néhány pillanat alatt vérszomjas zombikká válik, amelyektől csak néhány túlélőnek sikerül megvédenie a mindenséget, akkor egyáltalán nem számítasz vidám befejezésre. Valószínűleg még két évad van a Walking Dead sorozat befejezte előtt, de aki már az eredeti képregényt követi a sorozattal együtt, tudja, vigyázat spoiler következik – hogy Rick Grimes határozottan nem Brad Pitt. (Nem csak megjelenésben). A  2013-as World War Z filmjében szereplő karakterre gondolunk,  nem csak hogy túl fogja élni, hanem gyors megoldást fog találni a zombi fertőzés kezelésére is. Sajnos Rick nem volt olyan szerencsés.

Mit látsz a tükörben, ilyen hosszú bezártság után?

Új kezdetek

Hogyan nézne ki az élet, ha elkerülsz egy zombi-halálos fertőzést? Ha nézted a Resident Evil, vagy más hasonló filmet, amelyekben a fő cél mindig a mutánsok legyőzése, kíváncsi, talán elgondolkozol, hogy mi értelme van csak a túlélés érdekében élni. A videójátékokban élvezzük az örök harcot, de a való életben valószínűleg egyáltalán nem lenne ilyen szórakoztató. Kipróbálhatod, de látni fogod, hogy nincs kellő kitartásod, mint a filmek hőseinek! És főképp nem végtelen lőszerkészlet. Kérdés, hogy lehetséges-e az összes zombit végül legyőzni és újratervezni egy olyan idill bolygót, mint Ádám és Éva idejében, de végül a természet mindig megtalálja az kiutat. A Fallout-ban az emberek mind pusztító nukleáris robbanásokkal, mind a mutáns vezetővel és a vírusokkal fertőzött mutánsok seregeivel foglalkoztak! A remény hal meg utoljára, mondják.

Még nukleáris háborúk után és léteznek túlélők. És üdítőitalok!

Apokalipszis a gyakorlatban

Ha mindig is irigyelted Mila Jovovichot, hogy kipróbálhatott egy zombi párost kaszkadőrökkel, a Resident Evil-ben, akkor talán itt az ideje, hogy beszerezz egy Play Station VR  videojátékot! Az olyan játékok, mint a Resident Evil 7, remekül jelennek meg a képernyőn, de próbáld ki azt is, hogy milyen, amikor a mutánsok szó szerint bárhonnan rádugorhatnak!

(TIPP: Ha azt szeretnéd, hogy a VR szemüveggel rendelkező játékos valóban ijesztő élményt nyújtson, nézd meg a játékot a képernyőn és abban a pillanatban, amikor úgy tűnik, hogy „tiszta a levegő”, enyhén érintsd meg őket a vállukon. Hidd el,  ez játékélmény felejthetetlen lesz! 🙂)

Nemsokára megjelenik a  The Last of Us  II. része.  Várod már?

A legjobb poszt-apokaliptikus videojátékok

Sok olyan játék van, ahol megpróbálhatsz túlélni egy kegyetlen világban, sétáló holttestekkel tele, de nem mindegyik azonos minőségű. Amikor a The Last of Us 2013-ban megjelent, szó szerint forradalom volt – egy hatalmas történet, akkoriban nagyszerű grafikával. Troy Baker (Joel) kiváló hangszereplője, amelynek köszönhetően a játék közben valódi érzelmek tapasztalhatók meg. (Ki az aki nem  érzékenyült el, amikor Joel a halott lányát tartotta és lassan felfogta, hogy gyereke valóban eltűnt?) Ebben az évben (talán május végén) végre láthatjuk ennek a nagyon sikeres videojátéknak a folytatását is.

De ha addig is szeretnél játszani  és bejön a zombi téma, akkor a következő játékokat ajánljuk figyelmedbe: Decay State 2, Day Z, The Walking Dead, Dying Light, Dead Island: Riptide vagy Resident Evil 7 Biohazard.

Ha élvezed a túlélőjátékokat, akkor próbáld ki a Fallout 4, I Alive vagy a Horizon: Zero Dawn játékokat.

Olyan sok játék közül lehet választani! Ha az otthoni karantén ideje alatt videójátékok után kutattál, akkor  észrevehetted, hogy ezek a játékok manapság a  legnépszerűbb videójátékok csoportjába tartoznak. Valójában úgy tűnik, hogy mindannyiunknak sokkal rosszabb forgatókönyveket kell átélnünk, mint  a mai valóság.

FEDEZD FEL A HORROR JÁTÉK POSZTEREK GYŰJTEMÉNYÉT

Humor – a leghatékonyabb védekezési lehetőség a koronavírus ellen

Míg a zombi-vírus csak főbelövéssel írtható, a vakcina elegendő lehet koronavírus ellen. A vakcinák kidolgozása azonban (annak ellenére, amit láttuk a Z világháborúban) hosszú folyamat, ezért el kell fogadnunk, hogy egy ideig a szigorú higiéniai előírásokat be kell tartanunk. Addig is javíthatod immunitásodat, ha szellemileg karban tartod magad. Mivel a nevetés mindenre jó gyógymód, bemutatjuk a leszórakoztatóbb ötleteinket, amiket ebben az időszakban kreáltunk nektek.

Ha tetszenek, kövesd Instagram és Facebook oldalainkat és érezd jól magad velünk minden nap!

Szerinted sikerül Hulknak  elkapnia a koronavírust?

Fel a maszkokkal!

Koronavírus elleni maszk, 1998-as modell

Ha már mindenképpen maszkot kell viselnünk a mozikban…

tekla

Műépítész és designerként, kreatív személyiségével mindig képes inspirálni. Kövesd a bejegyzéseit! https://www.instagram.com/i.am.tekla/

www.instagram.com/i.am.tekla/EuropostersDekoráld a világod

1999 óta az Europosters Csehországban és egész Európában az egyik legnépszerűbb poszter, falfestmény és licencelt áru forgalmazója. Kínálatunkban hatalmas választékban találhatsz bármilyen méretű film-, játék- vagy sportplakátokat, valamint eredeti ajándékok széles választékát kínáljuk, a Csillagok háborúja, Harry Potter, képregények igazi rajongóinak vagy az egész Warner Bros-tól. Tudjuk, hogy a bögrék, figurák, rejtvények és ruhák a legjobb ajándék mindenki számára, kortól és érdeklődéstől függetlenül. De ha rajongsz a belsőépítészetért, akkor te is jó helyen jársz! Naponta nyomtatunk falfestményeket, illusztrációkat, fényképeket és művészeti reprodukciókat és több mint 25 országba küldjük őket, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 210 440 210 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Minden jog fenntartva.

Top