Öt tény: Az Oscar-díj gáláról

21. 02. 2017

Egyre izgatottabbak vagyunk, hogy közeleg a 87. Oscar-díj kiosztó gála közeleg. Alig bírjuk kivárni, hogy vajon melyik film fogja megnyerni az idei Oscar díjakat. Korábban már megosztottuk Veletek a kedvenceinket, bemutatva a nem felkapott kategóriákat is. Most 5 valószínűleg számotokra nem ismert tényt osztunk meg az Oscar-gáláról. Ezekkel az információkkal biztosan le tudod nyűgözni a barátaidat, így érdemes elolvasni!

  1. Ben Hur (1959), Titanic (1997) és a Gyűrűk Ura nyerte eddig a legtöbb, 11 oscar-t! A Király visszatér (2003) az egyetlen ami minden kategóriában díjat nyert, amiben indult.
  2. Maron Brando és Robert De Niro az egyedüli színészek, akiket Vito Corleone szerepének eljátszásáért tüntettek ki. Robert De Niro színészi teljesítménye ugyancsak segített  a Keresztapa 2. részének (1974) megszerezni a legjobb filmnek járó Oscar-t, így ez az egyetlen olyan folytatásos film, ami el tudta vinni egymás után ezt a neves díjat.
  3. Csak két színészt díjaztak eddig haláluk után Oscar-díjjal: Peter Finchet és Heath Ledgert. Ledger a Sötét lovag című filmben nyújtott bámulatos szerepléséért kapott díjat (Jokert játszotta), azonban meghalt, amikor a filmet vágták.
  4. 1ö67-től kezdve (Szelíd Motorosok), Jack Nicholson 12-szer lett oscarra jelölve. Így ő az a színész, akit a legtöbbször jelölték a legjobb színész díjra. Háromszor nyerte meg a díjat, így ő lett a legtöbb Oscar díjas színész.
    5. És végül egy érdekes tény: a világhíres Oscar-díjakat a nyertesek csak nagyon szigorú szerződési feltételek mellett vehetik át. Ha elszeretnék azokat adni, előtte fel kell ajánlaniuk az Akadémiának 1 Amerikai Dollárért. Ezt azért csinálta az Akadémia, hogy megakadályozza, hogy mindenki jó sok pénzért eladja a szobrocskáit.                                                 Forrás1/ Forrás2


Decorate your life!

Az Europosters már 1999 óta a legnagyobb forgalmazónak minősül Európa szerte.


A legnagyobb választékkal rendelkező internetes webáruház, mely többek közt posztereket, fényképeket, képeslapküldést és képkeretezést kínál vásárlóinak.


A világ legszebb és legkülönlegesebb képei és fényképei szerepelnek a kínálatunkban.


© 1999 – 2018 Europosters Minden jog fenntartva.
e-mail: info@europosters.eu, tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Ez a web cookie fájlokat használ szolgáltatások nyújtására, reklámok testreszabására és a látogatottság felmérésére. Több információ Egyetértek ×
Top
Képkeretezés Képkeretezés On-line keretező stúdió
Garantált 100%-os elégedettség Garantált 100%-os elégedettség 365 nap pénz visszafizetési garancia
Minden raktáron Minden raktáron Saját raktárunkból, 24 órán belül szállítunk.
3 + 1 ajándék 3 + 1 ajándék Minden negyedik plakátot ajándékba kapja
Hűségprogram Hűségprogram Takarítson meg 10%-ot minden rendelésen
MysticCase MysticCase Unordinary gift