Öt Tény az Impresszionizmusról

09. 09. 2016

Az impresszionizmus egy művészeti mozgalom, mely Párizsból eredeztethető 1874 környékén. Az egyik legismertebb impresszionista művészek: Camille Pissaro, Claude Monet, Édoudard Manet és Edga Degas voltak sok más között. A mozgalom úgy kezdődött, hogy pár művész összeállt, hogy létrehozza a saját kiállítását, ami nagy port kavart az akkori Párizsban. Akkoriban a művészek munkáit mindig zsűri hagyta jóvá, így azokat ki lehetett állítani a “hivatalos” államilag szponzorált kiállításon a Szalonban, így a művészek be tudták mutatni munkájukat és kis pénzhez is jutottak. Az, azonban, hogy műveiket elfogadják a művészeknek, korántsem volt egyszerű.

impressionismBLOG1

1. A művészek úgy döntöttek, hogy megmutatják műveiket egy saját kiállításon, a Szalonon kívül, elnevezték magukat Anonymus Társaságnak. A csoportot festők, szobrászok és más művészek alkották.

Kibéreltek egy stúdiót a fényképész Nadartól és 8 kiállítást tartottak 1874 és 1886 között.

2. A kritikusok szerint a festmények inkább befejezetlennek tűntek, mint impresszióknak, leginkább vázlatokra hasonlítottak. Ez adta az irányzat nevét is – impresszionizmus.

3. Éduard Manetet tartják a mozgalom vezetőjének, mivel munkássága nagyon nagy hatással volt az impresszionizmusra.

Régi mesterek műveit tanulmányozta, de saját műveiben megújította azokat, az impresszionista stílussal, mely felkeltette sok művész érdeklődését, így ők is csatlakoztak a mozgalomhoz.

impressionismBLOG2

MÉG TÖBB KÉP ÉDUARD MANETTŐL…

4. A világos színek kezdtek elszakadni a semleges színektől, melyeket a tudományos festmények esetében alkalmaztak. A gyors ecsetvonások megadták a képek spontaneitását “pillanatiságát”.

5. Az impresszionista festők leginkább szabadidős tevékenységeket, a városi életmódot és az elővárosi tájakat festették meg.

Jó példa erre Pierre-Auguste Renoir társasági összejövetele is, vagy Éduard Manet gyönyörű hajós jelenetei is.

MÉG TÖBB KÉP AZ IMPRESSZIONISTA KOLLEKCIÓNKBÓL…

Aneta

I love to share simple, doable ideas to decorate, organize and love the home you have. What´s the best - no big budget need! I also love travelling, tasty food, my cat and of course my job!Az Europosters már 1999 óta a legnagyobb forgalmazónak minősül Európa szerte.


A legnagyobb választékkal rendelkező internetes webáruház, mely többek közt posztereket, fényképeket, képeslapküldést és képkeretezést kínál vásárlóinak.


A világ legszebb és legkülönlegesebb képei és fényképei szerepelnek a kínálatunkban.


© 1999 – 2017 Europosters Minden jog fenntartva.
e-mail: info@europosters.eu, tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Ez a web cookie fájlokat használ szolgáltatások nyújtására, reklámok testreszabására és a látogatottság felmérésére. Több információ Egyetértek ×
Top
képkeretezés képkeretezés On-line keretező stúdió
100%-os elégedettséget. 100%-os elégedettséget. 365 nap pénz visszafizetési garancia
Minden raktáron Minden raktáron Saját raktárunkból, 24 órán belül szállítunk.
3 + 1 ajándék 3 + 1 ajándék Minden negyedik plakátot ajándékba kapja
Hűségprogram Hűségprogram Takarítsz meg 10%-ot minden rendeléseden
MysticCase MysticCase Unordinary gift