We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?

Öt tény Audrey Hepburn-ről

22. 06. 2016

Bizonyára sokan ismeritek őt az Álom luxus kivitelben-ből (1961), My Fair Lady-ből (1964), vagy a Római vakációból (1953). A színésznő, stílus ikon és emberbarát Audrey Brüsszelben, Belgiumban született, és ismert volt a kedves és elbűvölő jelleméről. Szerény hírnévre tett szert és később karrierjét emberek megsegítésére adta fel élete későbbi szakaszában.Rák miatt hunyt el 1993-ban, de a világ sohasem fogja elfelejteni ezt a csodálatos színésznőt.

  1. A híres “kis fekete ruha” amit a Luxus álomkivitelben film során viselt, Hubert de Givenchy tervezte, melyet az egyik leghíresebb fekete koktél ruhának tartanak a mai napig. Ő volt a tervező legjobb barátja és múzsája is egyben. 2006-ban az egyik ruha a két eredeti példányból elárverezésre került Christiben Londonban, melyet névtelenül telefonon keresztül vásároltak meg 467.200 angol fontért.
  2. Ő egy EGOT. Ez azt jelenti, hogy nyert Emmy, Grammy, Oscar és Tony-díjat. Csak 12-en vannak rajta kívül, akiket szintén ért ez a megtiszteltetés.
  3. Nagyon öntudatos volt a lábméretével kapcsolatban, ami Európában a 39-es méretnek felel meg. Sokszor 40-es balett cipőt hordott, hogy ne tudhassák pontosan milyen nagy a lába. A balett cipők a részévé váltak: fekete garbó, vékony fekete nadrág és természetesen lapos fekete balett cipő.

      4. Bevallotta, hogy a Második világháború nehéz időiben tulipán hagymákat próbált enni és füvet próbát kenyérré sütni. 1990-ben egy új fehér tulipán hibridet róla neveztek el a színészi karrierje és élethosszig UNICEF-et segítő munkája tiszteletére.

5. Folyékonyan beszélt angolul, hollandul, spanyolul, franciául és olaszul. Angolul és holland nyelven nevelték fel, ami miatt lett ilyen egyedi az akcentusa. A többnyelvű kompetenciái nagyon nagy hasznára voltak, akkor amikor sajtó konferenciát tartott, illetve amikor később az életében humanitárius munkát végzett.Ahogy Audrey mindig is mondta: “A legfontosabb dolog az életben az, hogy élvezze az ember az életet – hogy boldog legyen, és csak ez számít.”

 

Audrey Hepburn GyűjteményDecorate your life!

Az Europosters-szel 1999 óta vagyunk a piacon, és ez idő alatt az egyik legnagyobb olyan áruházzá váltunk, mely posztereket, tapétákat, képeket, festmény reprodukciókat és sok más terméket árul. Évről évre egyre nő a kínálatunk, melyet igyekszünk mindig a vásárlóink preferenciái szerint alakítani. Kinyomtatjuk a posztereket, bekeretezzük a képeket, vagy akár inspirálunk Titeket blog posztjainkkal, ahol rengeteg hírrel találkozhattok a legújabb filmekről, TV sorozatokról, vagy ötleteket nyerhettek az aktuális beltéri stílussal kapcsolatban.

Látogass el honlapunkra és találd meg mi hiányzik otthonodból.

 

© 1999 – 2018 Europosters Minden jog fenntartva.
e-mail: info@europosters.eu
tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Ez a web cookie fájlokat használ szolgáltatások nyújtására, reklámok testreszabására és a látogatottság felmérésére. Több információ Egyetértek ×
Top
Képkeretezés Képkeretezés On-line keretező stúdió
Garantált 100%-os elégedettség Garantált 100%-os elégedettség 365 nap pénz visszafizetési garancia
Minden raktáron Minden raktáron Saját raktárunkból, 24 órán belül szállítunk.
3 + 1 ajándék 3 + 1 ajándék Minden negyedik plakátot ajándékba kapod
Hűségprogram Hűségprogram Takaríts meg minden rendelésen 10%-ot