We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Fedezd fel a hét legjobb ajánlatait: KÉPREGÉNYEK akció -10 % ×

Filmkritika: Aquaman

07. 01. 2019

A DC legújabb szuperhős mozifilmje már a mozikban, és annak ellenére, hogy a történet kiszámítható és egyszerű, megéri megnézni, mert a víz alatti világ megvalósítása vizuálisan csodálatos lett, amely tele van varázslatos lényekkel. Rövidke összefoglalónkban bemutatjuk a főhőst Aquamant, aki szerintünk jó választás volt a főszerepre, valamit Atlantis csodás víz alatti királyságát, ahova főhősünk azzal a céllal tér vissza, hogy elfoglalja a trónt.

„Az elfelejtett trónörökös hazatér, legyőzi gonosz testvérét, elfoglalja a trónt és megmenti a világot”

A történet ismerős, nem fog nagy meglepetéseket okozni (talán csak egyszer), a film cselekménye végig kiszámítható, követi a jól ismert szuperhősös sémát. Aquaman, egy világítótorony őrének és Atlantis királynőjének gyermekeként született, a felszíni világban nevelkedett, de erejét és képességeit megőrizte. Gonosz testvére bitorolja a víz alatti királyság trónját és háborút hirdet a felszínen. Aquaman és Mera, az egyik víz alatti királyság hercegnője útra kelnek, hogy megtalálják Atlantis első királyának háromágú szigonyát, és így egyesíthessék a hét víz alatti királyságot, legyőzhessék a gonosz testvért és elhozzák a békét…egyszerű nem?

Humorral fűszerezve

A film nem veszi túl komolyra a figurát. Nem úgy, mint a többi DC film, az Aquaman tele van humoros jelenetekkel, amik megtörik a kiszámítható sztorit. Miközben a párbeszédek a hősiesség, a végzet és hasonló komoly dolgok körül forognak, az Aquaman-t megszemélyesítő Jason Momoa (Khal Drogo) mindig kapható egy kis viccre. Jason humorának hála sokkal szórakoztatóbb lett a film. A mi egyik kedvenc jelenetünk Aquaman és a motoros banda jelenete a bárban.

Társadalomkritika

A filmben végig jelen van a társadalomkritika az által, hogy Atlantis és a víz alatti világ háborút hirdet a felszínen. A háború célja azonban nem csak az, hogy víz alatti lények és Atlantis lakói uralják a szárazföldet is, hanem hogy bosszút álljanak élőhelyük pusztításáért. A környezetszennyezés és a túlhalászat a legnyomósabb érvek a filmben, amiért Atlantis vissza akar vágni az emberiségnek. Például az egyik csatában a víz alatti világ lakói több tonna hajóroncsot és szemetet dobnak vissza a szárazföldre. A környezetszennyezés és az óceánok pusztítása komoly probléma, amit a film nagyon okosan ölel fel! Mentsük meg a környezetünket, amiben élünk!

Konklúzió

Ahogy már említettük, a film cselekménye nem hoz nagy újdonságokat, ennek ellenére megéri megnézni, a megnyerő főhős, a számtalan poén, a csodás látványvilág és a jól megcsinált tengeri csatajelenetek miatt, amik néha úgy néznek ki, mintha a Csillagok háborúja csatajeleneteit vették volna fel víz alatt. A készítők már be is jelentették, hogy lesz Aquaman folytatás, ahol reméljük, még több információt megtudhatunk a különböző víz alatti királyságokról és történelmükről. Összességében tehát egy élvezhető film, nekünk tetszett és ajánljuk mindenkinek.

Még több Aquaman

Még több DC Comics

 Decorate your life!

Az Europosters 1999 óta a plakátok, falfestmények és falfestmények egyik legnépszerűbb eladója. Jelenleg egész Európában tevékenykedő művészekkel, fotósokkal és grafikusokkal működünk együtt. Kínálatunkban a kortárs művészek legszebb, legismertebb festményei és vadonatúj művei találhatóak meg. Mindemellett, saját fényképek nyomtathatóak, igény szerinti kiváló minőségű keretekben klienseinkhez szállítva. Nagyon szeretjük a belsőépítészetet, nem feledkezünk meg a geek csoportba tartozó klienseinkről és a zene rajongó klienseinkről sem, akiknek folyamatosan bővítjük plakát, bögrék, pólók, gyűjthető figurák és egyéb árucikkek és ajándékok kínálatát.


Kapcsolat:
E-mail: [email protected]
Tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters. Minden jog fenntartva.

Ez a web cookie fájlokat használ szolgáltatások nyújtására, reklámok testreszabására és a látogatottság felmérésére. Több információ Egyetértek ×
Top