We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % a kiválasztott termékekre SZEREZZ BE PROMÓKÓDOT

Maurits Bausenhart: Amikor találkozol egy oroszlánnal, kövesd a „Hakuna Matata” szabályt!

07. 09. 2020

Maurits Bausenhart egy nagyon tehetséges fiatal fotós, akit véletlenül fedeztünk fel. 16 éves kora óta „komolyabban” fényképez. Bár a fényképezés az egyik legnagyobb szenvedélye, nem ez az egyetlen. Egyik beszélgetésünk során azt mondta, hogy nem túl érdekes ember, mivel még az egész élet előtte áll, de ez az interjú tévedést bizonyít. Olvass tovább, ha meg akarod ismerni ennek a csodálatos német fotósnak a „kulisszák mögötti történetét”!

KIBÚJT A MACSKA A ZSÁKBÓL

Nehéz megmondani, hogy Maurits mikor jött rá, hogy jó szeme van a fotózáshoz, de emlékszik a pontos fotóra, amelyről csak pozitív visszajelzéseket kapott családjától és barátaitól. „Tudom, hogy egy közhely, de a macskám képe volt az. A kép óta én vagyok a hivatalos családi fotós!” – válaszolta nevetve, amikor arról a fotóról kérdeztem, amely ráébresztette arra, hogy a fényképezés a nagy szenvedélye.

A képeit nézve azt gondolhatnánk, hogy Maurits hivatásos fotós, mint Peter Mckinnon vagy Benjamin Ortega, akit csodál, de ez nem így van. „Jelenleg e-kereskedelmi gyakornok vagyok, ez a másik ‘szerelmem’, valamint az utazás, amelyet nagyon élvezek.” És az utazás volt a fő témánk, amikor találkoztunk egy beszélgetésre.

AFRIKA

Melyik a legszebb hely, amelyet valaha meglátogattál?

Maurits: Azt mondanám, hogy Kína, Afrika és nagyon élveztem a New York-i időmet. Sajnos nincsenek képeim onnan.

Beszéljünk akkor az afrikai utazásról, mivel ez a témája a legtöbb fényképednek. Milyen négyszemközt lenni a vadállatokkal?

Maurits: Az, hogy szemtől szembe jártunk ekkora állatokkal és ezzel a fennséges aurával, valami nagyon különleges dolog volt. Az, hogy láttam, hogyan viselkednek és léteznek „normális” élőhelyükön, valóban szavak nélkül hagyott. Gyakran elefántok, oroszlánok és gepárdok vannak jelen, vad és veszélyes állatokként bemutatva. De mindaddig, amíg nem veszélyezteti és nem zavarja őket valami, nyugodtabbak, mint az általam ismert emberek többsége (nevet). És például egyszer egy oroszlán közeledett felénk, de csak leheveredett a jármű árnyékában. Nem lát az ember minden nap ilyesmit.

Nos, végül is csak nagy macskák … Féltél, amikor jött az oroszlán?

Maurits: Nem, nem igazán. Mert az egyik legjobb útmutató volt a kalauzunk, amit valaha kaphattunk és alapvetően azt mondta nekünk: „Hakuna Matata. Amíg nem próbálod megsimogatni, minden rendben lesz.” És ezen irányelvek mentén nem megsimogattam, hanem csak néhány képet készítettem róla. És minden rendben ment.

A TELJES KÍNAI ÉLMÉNY

Van valami vicces tapasztalata az utazásaidról, amit szívesen megosztanál?

Maurits: Shanghaiban volt egy egészen vicces pillanat, amikor két lift között álltam a szállodánkban és a két lift között ott volt egy kis állvány, homokkal. És napokig azon töprengtem, mi lehet ez. Utolsó napunkon pedig egy kínai férfi állt mellettem és hirtelen csak beleköpött. Eleinte kissé megdöbbentem,mivel Európában ilyesmi nem gyakori. De úgy tűnik, elég gyakori arrafelé. Legalábbis Shanghaiban.

Ez érdekes! Amikor utazol, kipróbálod a különféle ételeket? A kínai és afrikai konyha nagyon különbözik a miénktől …

Maurits: Valóban! Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni az ételes bakancslistámból. Például a csirkelábat.

Ugh … És milyen volt?

Maurits: Nagyon finom. Próbáld ki, ha tudod (nevet). De a pókok vagy az élő skorpiók még mindig túl sok nekem … Afrikából nem tudok felidézni semmi túl vadat számomra. Megettem minden helyi ételüket és el kell mondanom, hogy nagyon finom minden. Nagyon ajánlom az afrikai és kínai konyhákat!

Mik a következő utazási terveid? Természetesen, miután a koronavírus-járvány elmúlik …

Maurits: Mivel ezek a nagy úti célok csak a szüleim miatt voltak lehetségesek, ebben az évben enyhítem (nevet). Mostantól kezdve az utazásaim nagy részét saját zsebemből fogom fizetni és úgy gondolom, hogy Németország is nagyon érdekes hely, valamint más európai országok továbbra is szerepelnek a bakancslistámon, mint pl. Párizs vagy Liszabon.

Na és Prága?

Maurits: Igen, Prága is nagyon szép és érdemes felfedezni. Az én listámon is szerepel! Meglátjuk, melyik ország vagy város vonz először és leginkább.

Mi az életcélod?

Maurits: A személyes életemet illetően csak boldog akarok lenni és a lehető legkevésbé bánni. Mert csak egy életed van. Közhelyként hangzik, de ez a valóság. A lehető legjobban kihasználni és örülni annak, amit elérek és átélek.

De az egyik nagy álom számomra továbbra is az, hogy egy retro Porsché tulajdonosa lehessek. Amikor megszerze egyet, akkor több mint boldog leszek!

Sok sikert hozzá! Van valami, amit szeretnél mondani, némi „motiváció” az olvasók számára?

Csak azt akarom mondani, hogy valóban hiszem, hogy semmire nincs korlátozás. Tehát, ha valami lehetséges, tegyél meg mindent a cél elérése érdekében.

Maurits-szal beszélgetni nagy élmény volt. Első látásra „csak egy rendes srác”, azonban ha kicsit tovább beszélgetsz vele, megérezheted, hogy ez a fiatalember sok mindent kínál. Amikor rákérdeztem, hogy Canon vagy Nikon srác, válasza meglepetésként érkezett: „A fényképezőgépekkel ez olyan, mint az autókkal. Bármelyiket vezetheted, de csak néhányban érzed igazán jól magad. Lumix-szel fotózom és teljesen boldog vagyok. Boldog és laza.” Ezek a jelzők illenek rá a legjobban, azonban használhatnánk őket az afrikai útja során ábrázolt állatok leírására is.

Meghívunk, hogy felfedezd Maurits Bausenhart teljesen új fényképgyűjteményét.

FEDEZD FEL MAURITS BAUSENHART FOTÓKOLLEKCIÓJÁT

tekla

Műépítész és designerként, kreatív személyiségével mindig képes inspirálni. Kövesd a bejegyzéseit! https://www.instagram.com/i.am.tekla/

www.instagram.com/i.am.tekla/EuropostersDekoráld a világod

1999 óta az Europosters Csehországban és egész Európában az egyik legnépszerűbb poszter, falfestmény és licencelt áru forgalmazója. Kínálatunkban hatalmas választékban találhatsz bármilyen méretű film-, játék- vagy sportplakátokat, valamint eredeti ajándékok széles választékát kínáljuk, a Csillagok háborúja, Harry Potter, képregények igazi rajongóinak vagy az egész Warner Bros-tól. Tudjuk, hogy a bögrék, figurák, rejtvények és ruhák a legjobb ajándék mindenki számára, kortól és érdeklődéstől függetlenül. De ha rajongsz a belsőépítészetért, akkor te is jó helyen jársz! Naponta nyomtatunk falfestményeket, illusztrációkat, fényképeket és művészeti reprodukciókat és több mint 25 országba küldjük őket, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 210 440 210 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Minden jog fenntartva.

Top