We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Fedezd fel a hét legjobb ajánlatait: MARVEL akció -20 % ×

Inspiráció: kortárs művészek és identitás

10. 01. 2020

Mindannyian vágyunk arra, hogy megtudjuk kik is vagyunk valójában vagy hogy mások hogyan  látnak minket. Időnként elveszítjük fejünket a mindennapi rohanó világ zajában. Csak hogy tudd, sok kortárs művészt is foglalkoztatnak az identitással felmerülő kérdések, így talán az ilyen műalkotások a helyes útra vezethetnek, vagy legalábbis inspirálhatnak. Ezért készítettünk egy listát, néhány ajánlással kortárs művészeink  alkotásaiból.

Neale Osborne és karikatúrái

Neale Osborne brit illusztrátor és karikaturista pontosan azok közé tartozik, akik képesek inspirálni, miközben megmutatják, hogy nem kell túl komolyan venni saját magunkat. Munkájában neves művészeket és hírességeket ábrázol, mint Gustav Klimt és II. Erzsébet királynő, ám mindig egy kis turpissággal benne. Talán így képes megragadni egy személy valódi egyéniségét. Pontosan ezt állítja T. B. Macaulay is: „A legjobb portrék azok, amelyekbe egy kis karikatúra is bele van kavarva”.

Balról jobbra: Edgard Varèse zeneszerző, Kahlo Frida művésznő, Edgar Allan Poe költő.

Ruházat: álca vagy az egyéniséged része?

Neale Osborne egy másik művészi gyűjteménye a divatmodellekről szól, amelyeket spontán, néha egyenletlenül húzott tollvonásokkal készített. A divat lehet művészet, de vajon nem vagyunk hajlamosak erőteljesen ruháink alá rejteni rejteni a félelmeinket és a sebezhetőségünket? Vagy épp ellenkezőleg, kifejezhetjük azt, ami bennünk rejlik. Mindenesetre, a divat szerelmeseinek ez a gyűjtemény igazi kincs!

FEDEZD FEL A NALE OSBORNE KOLLEKCIÓT

Catherine Abel és a nőművészet

Catherine Abel ausztrál művésznő másként közelíti meg az identitás témáját. Már gyerekkora óra hatást gyakoroltak rá Picasso, Braque és Salvador Dali kubista munkái, később pedig inspirációt talált Andre Lhote, Tamara de Lempicka és különböző olasz reneszánsz szerzők alkotásaiban. Ez nagymértékben formálta a munkáját, amelyben az Art Deco korszak jellemző karcsú és stilizált geometriáit használja az alanyok nagyobb komplexumban való ábrázolására. Munkájában gyakran a modern női szexualitás témájára koncentrál. A festményein a nőket csábító kisugárzással – romantikusan vagy provokatívan, de mindig magabiztosan és hitelesen ábrázolja. Az erős nők mindig támogatják egymást, felfüggesztve ezeket a képeket, kifejezve a támogatást és motivációt.

FEDEZD FEL A CATHERINE ABEL KOLLEKCIÓT

ÉRDEKESSÉGEK!

  • Egy pillanat erejéig Catherine Abel két munkája is megjelenik a ‘Város a hegyen’ című amerikai dráma bűncselekmény sorozat 1. évadjának 2. epizódjában, egy kaszinó falait díszítve. Pontosabban a “Woman with Cello” és “Opium Dreamer” című festményei.
  • George Adamsonhoz hasonlóan, Neale Osborne is készít néhány illusztrációt gyerekek számára, sőt nagyon sok gyerekkönyvet is kiadott tele a képeivel.

MÉG TÖBB MŰVÉSZI KÉPREPRODUKCIÓ

tekla

Műépítész és designerként, kreatív személyiségével mindig képes inspirálni. Kövesd a bejegyzéseit! https://www.instagram.com/i.am.tekla/

www.instagram.com/i.am.tekla/Decorate your life!

Az Europosters 1999 óta a plakátok, falfestmények és falfestmények egyik legnépszerűbb eladója. Jelenleg egész Európában tevékenykedő művészekkel, fotósokkal és grafikusokkal működünk együtt. Kínálatunkban a kortárs művészek legszebb, legismertebb festményei és vadonatúj művei találhatóak meg. Mindemellett, saját fényképek nyomtathatóak, igény szerinti kiváló minőségű keretekben klienseinkhez szállítva. Nagyon szeretjük a belsőépítészetet, nem feledkezünk meg a geek csoportba tartozó klienseinkről és a zene rajongó klienseinkről sem, akiknek folyamatosan bővítjük plakát, bögrék, pólók, gyűjthető figurák és egyéb árucikkek és ajándékok kínálatát.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosters. Minden jog fenntartva.

Ez a weboldal sütiket használ. Ha továbbra is használod szolgáltatásainkat, akkor feltételezzük, hogy egyetértesz a sütik használatával. Több információ Egyetértek ×
Top