We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
FEDEZD fel a hét legjobb ajánlatait: VÁSZONKÉPEK akció 22 % ×

Hogyan tegyen ki képet a falra

31. 01. 2018

Először is gondolja ki, hova szeretné felhelyezni a képet. Fontos előre tudni, hogy csak egy képet, vagy egy gyűjteményt szeretne szépen elrendezve feltenni a falra. Először is mérje meg a falat, majd rajzolja le a kívánt elrendezést egy papírra ( vagy jelölje meg ceruzával a kép helyét a falon). Ügyeljen arra, hogy a kép szemmagasságban legyen – hiszen nem akar majd mindig felfelé nézni, hogy lássa. Ha van lehetősége, kérjen meg valakit, hogy segítsen, és tartsa a képet, amíg Ön megnézi, hogy a kívánt magasságban elhelyezendő kép jól mutat-e.

Hogyan rögzítse a képet

Kalapács és szögek

A kép falra rögzítése kalapács és szögek segítségével a legrégebbi és leggyakoribb módszer. Ha valamennyire jártas a kalapács használatában  és szeretné, hogy a kép megfelelően a helyén maradjon, válassza ezt a rögzítési opciót. Ha azonban egy nagy és nehéz képet szeretne felszerelni a falra, a kis szögek nem lesznek elegendők hozzá. Ebben az esetben használjon tipliket – lehetővé teszik, hogy a szögek, akár több kg-os képet is elbírjanak.

Tapadókorongok

Amennyiben csak kisebb és könnyebb képeket szeretne kitenni, vagy egyszerűen csak nem szeretné kilyukasztani a falat, az öntapadó kampók használata  a megfelelő választás Önnek: csak vegye le a csomagolást a ragasztós felületről és helyezze közvetlenül a falra. Egy másik lehetőség lehet a horgok használata, melyeket fel kell melegíteni, mielőtt felragasztja  őket a falra. A végeredmény ugyan az, csak Öntől függ melyik megoldást választja.

Szalagok és zsinórok

Abban az esetben ha a  képnek már vannak horgok a hátoldalán, akkor csak a kép felakasztására alkalmas szalagokra vagy zsinórokra lesz szüksége. Rögzítse a fa- vagy fémszalagot a falon, és csak akassza fel a képet a szalagok segítségével falra, úgy, hogy azok keresztül menjenek a kép hátoldalán lévő kampókon.

Kép rögzítése lépésről lépésre
  1. Keresse meg a kép középpontját

Ha már tudja hova szeretné helyezni a képet, próbálja meg megjelölni a függőleges középvonalat. Láthatóan jelölje meg a falon azt a pontot, ahova a szögeket szeretné kalapálni. Ne aggódjon a fal miatt, könnyen eltüntetheti róla a jelölést egy radír segítségével.

2. Keresse meg az eszközöket a kép rögzítéséhez

Készítse elő a kalapácsot és szögeket, fúrógépet és csavarokat, vagy a ragasztóhorgokat, és rögzítse a képet az előzőleg megjelölt helyre. Fél attól, hogy a fal berepedezik a szögek befúrásától? Használjon szigetelő szalagot, dupla rétegben – ezzel a technikával meg tudja védeni a falat a repedések keletkezésétől.  Abban az esetben ha csavarral szeretné rögzíteni a képet, először fúrjon egy kis lyukat a falba, és csak ez után fúrja be a csavart.

3. Akassza fel a képet

Akassza fel a képet a falra és győződjön meg róla, hogy megfelelően van rögzítve és a helyén marad. Ezen kívül ellenőrizze azt is, hogy ha elengedi egyenesen marad-e. Ahhoz, hogy egészen biztos legyen abban, hogy képe egyenesen került a falra, használjon vízmértéket – ha a buborék középen marad, jól csinálta!

Most már szakértőnek kell lennie a kép-felakasztásban . Sok szerencsét kívánunk!

FALIKÉPEK

Címkék: DIY , Inspiration , Posters , wall art

 

 Decorate your life!

Az Europosters 1999 óta a plakátok, falfestmények és falfestmények egyik legnépszerűbb eladója. Jelenleg egész Európában tevékenykedő művészekkel, fotósokkal és grafikusokkal működünk együtt. Kínálatunkban a kortárs művészek legszebb, legismertebb festményei és vadonatúj művei találhatóak meg. Mindemellett, saját fényképek nyomtathatóak, igény szerinti kiváló minőségű keretekben klienseinkhez szállítva. Nagyon szeretjük a belsőépítészetet, nem feledkezünk meg a geek csoportba tartozó klienseinkről és a zene rajongó klienseinkről sem, akiknek folyamatosan bővítjük plakát, bögrék, pólók, gyűjthető figurák és egyéb árucikkek és ajándékok kínálatát.


Kapcsolat:
E-mail: [email protected]
Tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters. Minden jog fenntartva.

Ez a web cookie fájlokat használ szolgáltatások nyújtására, reklámok testreszabására és a látogatottság felmérésére. Több információ Egyetértek ×
Top