We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Heti akció: FILMPLAKÁTOK akció -30 %

Hogyan tegyen ki képet a falra

18. 10. 2022

Először is gondolja ki, hova szeretné felhelyezni a képet. Fontos előre tudni, hogy csak egy képet, vagy egy gyűjteményt szeretne szépen elrendezve feltenni a falra. Először is mérje meg a falat, majd rajzolja le a kívánt elrendezést egy papírra (vagy jelölje meg ceruzával a kép helyét a falon). Ügyeljen arra, hogy a kép szemmagasságban legyen – hiszen nem akar majd mindig felfelé nézni, hogy lássa. Ha van lehetősége, kérjen meg valakit, hogy segítsen, és tartsa a képet, amíg Ön megnézi, hogy a kívánt magasságban elhelyezendő kép jól mutat-e.

 

Hogyan rögzítse a képet

Kalapács és szögek

A kép falra rögzítése kalapács és szögek segítségével a legrégebbi és leggyakoribb módszer. Ha valamennyire jártas a kalapács használatában  és szeretné, hogy a kép megfelelően a helyén maradjon, válassza ezt a rögzítési opciót. Ha azonban egy nagy és nehéz képet szeretne felszerelni a falra, a kis szögek nem lesznek elegendők hozzá. Ebben az esetben használjon tipliket – lehetővé teszik, hogy a szögek, akár több kg-os képet is elbírjanak.

Képhorgok

Ha csupán kicsi és könnyű képeket szeretnél felakasztani, vagy egyszerűen nem akarsz feleslegesen nagy lyukakat a falban, akkor a “könnyen fel-/ és levehető” kampóink a megfelelő választás a számodra. Akárki beleütheti őket a falba, és tetszés szerint változtathatod rajta a faliképeket. Ha pedig át szeretnéd helyezni a képet, könnyen eltávolíthatod a kampót a falról, és egyszerűen áthelyezheted máshová.”

Szalagok és zsinórok

Abban az esetben ha a  képnek már vannak horgok a hátoldalán, akkor csak a kép felakasztására alkalmas szalagokra vagy zsinórokra lesz szüksége. Rögzítse a fa- vagy fémszalagot a falon, és csak akassza fel a képet a szalagok segítségével falra, úgy, hogy azok keresztül menjenek a kép hátoldalán lévő kampókon.

 

Kép rögzítése lépésről lépésre

  1. Keresse meg a kép középpontját

Ha már tudja hova szeretné helyezni a képet, próbálja meg megjelölni a függőleges középvonalat. Láthatóan jelölje meg a falon azt a pontot, ahova a szögeket szeretné kalapálni. Ne aggódjon a fal miatt, könnyen eltüntetheti róla a jelölést egy radír segítségével.

2. Keresse meg az eszközöket a kép rögzítéséhez

Készítse elő a kalapácsot és szögeket, fúrógépet és csavarokat, vagy a ragasztóhorgokat, és rögzítse a képet az előzőleg megjelölt helyre. Fél attól, hogy a fal berepedezik a szögek befúrásától? Használjon szigetelő szalagot, dupla rétegben – ezzel a technikával meg tudja védeni a falat a repedések keletkezésétől.  Abban az esetben ha csavarral szeretné rögzíteni a képet, először fúrjon egy kis lyukat a falba, és csak ez után fúrja be a csavart.

3. Akassza fel a képet

Akassza fel a képet a falra és győződjön meg róla, hogy megfelelően van rögzítve és a helyén marad. Ezen kívül ellenőrizze azt is, hogy ha elengedi egyenesen marad-e. Ahhoz, hogy egészen biztos legyen abban, hogy képe egyenesen került a falra, használjon vízmértéket – ha a buborék középen marad, jól csinálta!

Most már szakértőnek kell lennie a kép-felakasztásban . Sok szerencsét kívánunk!

FALIKÉPEKEuropostersDekoráld a világod

1999 óta az Europosters Csehországban és egész Európában az egyik legnépszerűbb poszter, falfestmény és licencelt áru forgalmazója. Kínálatunkban hatalmas választékban találhatsz bármilyen méretű film-, játék- vagy sportplakátokat, valamint eredeti ajándékok széles választékát kínáljuk, a Csillagok háborúja, Harry Potter, képregények igazi rajongóinak vagy az egész Warner Bros-tól. Tudjuk, hogy a bögrék, figurák, rejtvények és ruhák a legjobb ajándék mindenki számára, kortól és érdeklődéstől függetlenül. De ha rajongsz a belsőépítészetért, akkor te is jó helyen jársz! Naponta nyomtatunk falfestményeket, illusztrációkat, fényképeket és művészeti reprodukciókat és több mint 25 országba küldjük őket, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 210 440 210 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Minden jog fenntartva.

Top