We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
FEDEZD fel a hét legjobb ajánlatait: KERETEZETT POSZTEREK akció - 30% ×

Film Értékelés: Solo: Egy Star Wars-történet

03. 06. 2018

És megint egy Star Wars film, hogy a sorozat idővonalát még nehezebb legyen megérteni azoknak, akik nem ismerik az elejétől a történetet. Ezúttal azonban ez nem olyan fontos, mivel csak azt kell megérteni, hogy a cselekvés valahol a harmadik (valójában a hatodik) és a negyedik (valójában az első) film között zajlik. Mindenesetre az egész galaxis leghíresebb csempésze visszatért. Valószínűleg a Star Wars univerzum egyik legkedveltebb karaktere, és úgy gondoljuk, hogy ez a spin-off jól megérdemelt. Macsó személyisége majdnem olyan híres, mint félmosolya, de a Disney ezúttal nagyot kockáztatott azzal, hogy új színészt keresett Harrison Ford helyett. Lássuk, hogyan sült el.

Első Osztályú stáb

Ha egy filmet szeretne készíteni az egész sorozat legkedveltebb karakteréről, akkor a szereplőket is ennek megfelelően kell megválogatnia. A Disney ezt is tette. Először is Alden Ehrenreich , aki bevállalta ennek a filmnek valószínűleg a legnagyobb kihívását, hiszen Han Solo karaktere mindenki szemében örökre összekapcsolódik Harrison Forddal. Az “új” színész azonban nagyon jó munkát végzett, főleg azért mert nem próbálta meg leutánozni Ford alakítását. Az ő nagy szerelmét Emilia Clarke játsza ( igen, Daeneryse a Trónok Harcából), aki csak egy viszonylag megfelelő munkát végzett. Woody Harrelson azonban nagyszerű mentora a fiatal Han Solonak, Paul Bettany pedig szintén remekül alakítja a “rosszfiút”, annak ellenére, hogy szeretett volna nagyobb szerepet a filmből mielőtt meghal hirtelen. A többi színész többé-kevésbé ismert, de jól keverednek a filmben. Főleg Chewie. De mi imádjuk Chewie-t, szóval nem igazán tudunk objektívek maradni esetében.

Meglepően jó történet 

Úgy gondoljuk mindenkinek megegyezik a véleménye a legújabb Star Wars történetekről: jó még többet megtudni a Galaxisról, de inkább minőségi filmeket szeretnénk látni, mintsem évente egy újat. Másrészt ez a történet nem közvetlenül kapcsolódik a három fő trilógiához, mindössze annyit tudunk Han Solo hátteréről, hogy megnyerte a Kessel Run versenyt, melyet 12 parsec alatt teljesített, így a film forgatókönyv írója meglehetősen nagy szabadságot kapott. És ha valami közös a Zsivány Egyes és ez a film között, akkor az a “no jedi” faktor. És úgy tűnik, hogy ez a faktor az út a jó filmekhez. A Star Wars Univerzum elég nagy ahhoz, hogy egyszer-egyszer “erő nélkül maradjon”.

 Solo: A Star Wars Story - Solo Teaser Poster

Egy új korszak kezdete

Amikor a Disney megvásárolta az összes Star Wars franchise-t, tartalmas filmeket ígért, és mindeddig meg is tartotta szavát. Másrészt azt is kifejtették, hogy el fognak térni a fő történetvonaltól, és nem feltétlen lesznek mindig hűek a George Lucas által létrehozott saga részleteihez. Ez a film egyértelműen ennek megfelelően készült. Természetesen itt van nekünk Han Solo és Chewbacca az Ezer Éves Sólyom fedélzetén, illetve rengeteg utalás az eredeti történetre. De más részről viszont ez a film megtöri a hagyományos Star Wars szabályokat. Egyik “hős” sem igazi hős, még akkor sem, ha jó célt szolgálnak. De például ez az első Star Wars film, ami nem a klasszikus felirattal indul. Star Wars rajongóként, ez egy igen romboló tényező. Ez azonban azt is mutatja, hogy a Disney készen áll arra, hogy megtörje a hagyományos “kódokat”, és egy más módon használja a Star Wars Univerzumot. És ez jó lehet a sorozat jövőjére nézve.

 Solo: A Star Wars Story -Millennium Falcon Montage Poster

Végül is, azt kell mondanunk, hogy nagyon izgalmas volt ez a film. Azoknak a rajongóknak nem ajánlanánk ezt a filmet, akik élnek-halnak a Star Wars-ért, illetve azoknak sem akinek nem tetszett az utolsó 3 rész, mióta a Disney átvette az irányítást. Azonban ha szereti a jó kasszasiker filmeket, vagy csak, ahogyan mis is, szereti a Star Wars kalandokat, űrcsatákat és lézerkard küzdelmeket, akkor ez az a film, amit biztosan élvezni fog.

TÖBB SOLO: EGY STAR WARS-TÖRTÉNET TERMÉK

&

MÉG TÖBB STAR WARS TERMÉKDecorate your life!

Az Europosters 1999 óta a plakátok, falfestmények és falfestmények egyik legnépszerűbb eladója. Jelenleg egész Európában tevékenykedő művészekkel, fotósokkal és grafikusokkal működünk együtt. Kínálatunkban a kortárs művészek legszebb, legismertebb festményei és vadonatúj művei találhatóak meg. Mindemellett, saját fényképek nyomtathatóak, igény szerinti kiváló minőségű keretekben klienseinkhez szállítva. Nagyon szeretjük a belsőépítészetet, nem feledkezünk meg a geek csoportba tartozó klienseinkről és a zene rajongó klienseinkről sem, akiknek folyamatosan bővítjük plakát, bögrék, pólók, gyűjthető figurák és egyéb árucikkek és ajándékok kínálatát.


Kapcsolat:
E-mail: [email protected]
Tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters. Minden jog fenntartva.

Ez a web cookie fájlokat használ szolgáltatások nyújtására, reklámok testreszabására és a látogatottság felmérésére. Több információ Egyetértek ×
Top