We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
FEDEZD fel a hét legjobb ajánlatait: VÁSZONKÉPEK akció 22 % ×

Film Értékelés: Fekete Párduc

15. 03. 2018

Néhány film megváltoztatja az addigi filmekről alkotott képet. Ritkán fordul elő, hogy egy film igazi kasszasiker. Még ritkább, hogy az a film egy szuperhős film. Valószínűleg mindannyian hallottunk a Fekete Párduc című filmről az elmúlt hetekben, mivel sokan várták már különböző okokból. Hogy ne áruljunk el előre semmit ebből az értékelésből, egyelőre csak annyit mondhatunk, hogy semmilyen szempontból nem okozott csalódást számunkra.

A Történet

Ebben a filmben T’Challa-t követjük, akivel már találkozhattunk a Marvel-Univerzumban, mivel éppen haza akar térni az Amerika Kapitány – Polgárháború eseményei után. Az ő hazája a misztikus Wakanda, egy afrikai ország, mely a technológia és a társadalom szempontjából is igen fejlett. A Fekete párduc készen áll, hogy ő legyen országának új királya, amikor rájön, hogy saját emberei között vannak olyanok, akik meg akarják fosztani őt a tróntól. Harcolnia kell azok ellen, akik meg akarják zavarni országának csendes békéjét, és veszélyt jelentek mind a Fekete Párducra, mind Wakanda országára. Ez a történet igazán eredeti, mely segítségével jól megismerhetjük az afrikai kultúrát. Egyszer sem unatkoztunk a film alatt, és a wakandai jelenetek igazi frissességet hoztak az egész “a szuperhősnek meg kell mentenie a világot” cselekménybe.

A Szereplők

Nem tudom ki volt felelős a szereposztásért, de az biztos, hogy  jó munkát végzett. Nagyon jót. Chadwick Boseman megint nagyszerűen alakította T’Challa – t. Azonban, ha létezik olyan ember, aki előtt végképp meg kell emelnünk a kalapunkat, az nem más, mint Michael B. Jordan. Minden bizonnyal, ő az eddigi legjobb “gonosztevő” a marvel filmek történetében. Erik Killmonger olyan előadást mutatott be nekünk, mint még soha, melynek köszönhetően nagy ellentétet érezhettünk a szuperhős és az ő végzete között. A stáb többi tagja is remek munkát végzett, de ez az  ellentét volt az, ami igazán feldobta a filmet.

Vizuális Effektek

Ez a film egyszerűen lenyűgöző. Mindegy hogy 2D-ben vagy 3D-ben nézi, az effektek bámulatosak. Wakanda országa a szemünk előtt kel életre, és erre nincsenek szavak. Az afrikkai tájak és a futurisztikus technológiák tökéletesen passzolnak, ezzel egy csodálatos összképet eredményezve. A harci jelenetek is szépen kidolgozottak, legalábbis ha szereti a robbanásokat és a nagy küzdelmeket.

Ez a film abból a szempontból is nagy meglepés, hogy büszkén bemutatja az afrikai kultúrát. Talán tudja, hogy politikai okok miatt a Fekete Párduc elnevezést Fekete Leopárdra kellett cserélni egyszer, a képregények történetében, ez a film pedig nyíltan használja és játszik a Fekete Párduc nevéből fakadó örökséggel és felelősséggel. Úgy véljük, ez nagyszerű megoldás volt az afrikai és afroamerikai kultúra elemeinek használatára, mely az egész filmben jelen van. Semmi kétség, hogy a Fekete Párduc a kasszasikerek és szuperhős filmek fejlődését jelzi az előttünk álló évekre nézve.

MÉG TÖBB FEKETE PÁRDUC TERMÉKEK

MÁS MARVEL HŐSÖK

Címkék: Black Panther , Marvel , Movie reviewDecorate your life!

Az Europosters 1999 óta a plakátok, falfestmények és falfestmények egyik legnépszerűbb eladója. Jelenleg egész Európában tevékenykedő művészekkel, fotósokkal és grafikusokkal működünk együtt. Kínálatunkban a kortárs művészek legszebb, legismertebb festményei és vadonatúj művei találhatóak meg. Mindemellett, saját fényképek nyomtathatóak, igény szerinti kiváló minőségű keretekben klienseinkhez szállítva. Nagyon szeretjük a belsőépítészetet, nem feledkezünk meg a geek csoportba tartozó klienseinkről és a zene rajongó klienseinkről sem, akiknek folyamatosan bővítjük plakát, bögrék, pólók, gyűjthető figurák és egyéb árucikkek és ajándékok kínálatát.


Kapcsolat:
E-mail: info@europosters.eu
Tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters. Minden jog fenntartva.

Ez a web cookie fájlokat használ szolgáltatások nyújtására, reklámok testreszabására és a látogatottság felmérésére. Több információ Egyetértek ×
Top