We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Fedezd fel a hét legjobb ajánlatait: BÖGRÉK & TÁLAK akció -40 % ×

Érdekességek, amelyeket eddig biztosan nem tudtál Quentin Tarantinoról és a filmjeiről

29. 10. 2019

Vannak, akik szeretik a hosszú „beszédes” filmjeit, mások utálják őket. De nem kétséges, hogy Quentin Tarantino korunk egyik legjobb rendezője. Forró újdonsága, a Volt egyszer egy Holywood folyamatosan tölti meg a mozikat. A Tarantino-DiCaprio – Pitt hármas valóban felejthetetlen élményt ígér a nézőnek. Emlékezzünk most vissza Tarantino legjobb filmjeire. Tudj meg néhány érdekességet a tehetséges rendező életéről!

Rendezőnek lenni a világ második legjobb foglalkozása

Ha azt kérdezed egy filmrendezőtől, aki valaha egy videó áruházban dolgozott, hogy melyik munkát szerette a legjobban, arra számítanál, hogy a rendezést fogja mondani. De nem Tarantino, aki még mindig szeretetteljesen emlékszik azokra az évekre, amikor felnőtt filmeket vetítő moziban ajtónállóként dolgozott (csak a „felnőtt filmeket vetítették 😊). Szerencsére Tarantino eléggé élvezi a rendezést és a forgatókönyvírást is, így idén már a 9. szerzői filmjét láthattuk.

ROCKET START 

Bár 1987-ben készítette első filmjét, csak öt évvel később vált híres rendezővé, a Kutyaszorítóban c. filmnek köszönhetően. Két évvel később rukkolt elő a valószínűleg legismertebb és legnépszerűbb filmjével, a Ponyvaregénnyel. Ez az első alkalom, amikor a híres és elismert színészek megjelentek, akiket még a Ponyvaregény premierje alkalmával még nem fedeztek fel vagy elfelejtettek. Tarantino legnagyobb felfedezése Uma Thurman színésznő, aki a maffiafeleséget, Mia Wallace-t alakítja a filmben. Több mint 10 évvel később Uma Thurman főszerepet játszik a Kill Billben és a Kill Bill 2. részében is. Travolta nem akart nagyon játszani a Pulp Fictionben, de szerencsére meggyőzték. Eredetileg Tarantino ezt a szerepet Michael Madsen színésznek írta, de 2 héttel a forgatás kezdete előtt feladta a szerepet. Később azonban a Kill Billben és a The Hateful Eight című filmben szerepelt. Bruce Willis és Samuel L. Jackson, Tarantino leggyakrabban választott színészei, szintén megjelentek a Ponyvaregény című filmben.

Érdekességek

Ha láttad Tarantino első sikeres filmjét, a Kutyaszorítóban c. filmet, akkor gondolhattad, hogy a film címe milyen furcsa. (A Ponyvaregény címe is az amúgy). A film nevéhez nagyon sok történet kapcsolódik, de csak Tarantino tudja, melyik igaz, ha van ilyen. Állítólag elmondta a befektetőinek, hogy a Kutyaszorítóban egy francia gengszter szleng kifejezés a patkányra. Ez azonban nem igaz. Leggyakrabban azt mondják, hogy Tarantinot az Au revoir les enfants és a Straw dogs filmek inspirálták, és nevük valahogy összekapcsolódott.

Kedvenc színészei

Már említettük, hogy néhány színész egynél több filmben is megjelent. Tim Roth például szerepelt a Kutyaszorítóban, a Ponyvaregényben és az Aljas nyolcas c. filmben. Leonardo DiCaprio eddig a Django elszabadul valamint a Volt egyszer egy Holywood című filmben volt látható. De Tarantino korábban is akart már DiCaprioval dolgozni. Tudtad, hogy Leo DiCaprio-nak szánta Tarantino Hans Landa SS ezredes szerepét a Becstelen brigantikban? Ezt a szerepet azonban Christoph Waltz kapta végül. Ha számoljuk a szerepek számát Tarantino filmeiben, akkor a nyilvánvaló győztes Samuel L. Jackson. Biztosan eszedbe jut, hogy játszott a Ponyvaregényben, a Djangoban vagy az Aljas nyolcasban, de tudod, hogy szerepelt a Jackie Brownban és Kill Billben kis szerepekben? És ha úgy gondolod, hogy Tarantino kihagyta őt a Becstelen brigantikból, tévedsz. Nem látjuk Jacksonot a filmben, de halljuk a karizmatikus hangját 😊

Tudtad…

  1. A kultikus Ponyvaregény film hét fejezetből áll, amelyek nem időrendben jönnek, de logikailag össze tudod tenni őket. Ha érdekel ez a kísérlet, kövesd ezt az infografikus képet.
  2. A Pulp Fiction néhány részét Robert Rodriguez rendezte. Cserébe Tarantino részt vett a Sin City rendezésében.
  3. Jamie Foxx a Django elszabadulban a saját lovával szerepel.
  4. Leonardo Dicaprio-nak nagy erkölcsi problémája volt egy olyan jelenet forgatásával, ahol igazán csúnya rasszista szöveget kellett kiabálnia. Végül megtette, mert Samuel L. Jackson segített neki az alábbi mondatokkal- Hé, b…meg, ez csak egy szokásos keddi munkanap! Gyerünk”
  5. A Volt egyszer egy Holywood Tarantino kilencedik szerzői filmje, a következőnek a Kill Bill vol. 3

Ponyvaregény poszterekEuroposters – Dekoráld a világod

1999 óta az Europosters Csehországban és egész Európában az egyik legnépszerűbb poszter, falfestmény és licencelt áru forgalmazója. Kínálatunkban hatalmas választékban találhatsz bármilyen méretű film-, játék- vagy sportplakátokat, valamint eredeti ajándékok széles választékát kínáljuk, a Csillagok háborúja, Harry Potter, képregények igazi rajongóinak vagy az egész Warner Bros-tól. Tudjuk, hogy a bögrék, figurák, rejtvények és ruhák a legjobb ajándék mindenki számára, kortól és érdeklődéstől függetlenül. De ha rajongsz a belsőépítészetért, akkor te is jó helyen jársz! Naponta nyomtatunk falfestményeket, illusztrációkat, fényképeket és művészeti reprodukciókat és több mint 25 országba küldjük őket, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2022 Europosters. Minden jog fenntartva.

Top