We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Fedezd fel a hét legjobb ajánlatait: FÉM TÁBLÁK akció -15 % ×

BORIS DRASCHOFF: A Kubizmus és a Kubistika nem ugyanaz

19. 02. 2021

Kubistika – ki rejtőzik ezen álnév mögött? Ő egy berlini művész és tervező Boris Draschoff, akinek illusztrációi divatosak és nemrég kifejezetten népszerűvé váltak. Műveinek már sokan büszke tulajdonosai! Az interjúnk ráébreszt arra, hogy még saját falaid is tartalmasabb történetet mondanak, mint ahogy gondolnád. Ha még nem ismered a Kubistika kollekciót, itt az ideje felfedezni.

A Kubistika művésznév nem véletlenül hasonlít a modern művészeti mozgalom – a kubizmus nevéhez. Ez azonban nemcsak szójáték, hanem
Boris legfőbb inspirációja is! Munkája a tárgyak lényegére való redukció megtestesülésében rejlik. Legyen szó az alkotások struktúrája és színeinek összehangolásáról a kubista vonalak mentén, vagy csak elképesztő pop-art kollázsok készítéséről, mindent a pasztell színek tökéletes harmóniája, a modern arany és halhatatlan fekete szín hangsúlyoz.

Csapatunk megragadta az alkalmat, hogy mindent megkérdezzünk tőle élete álmairól és inspirációiról. Reméljük, hogy ennek az információnak köszönhetően művészete könnyebben felkerül a rajongók falaira.

Europosters: Boris, mi a kedvenc színed?

Boris: “Meleg és föld színeket használok, amelyek tükrözik a természetet, ami alkotásaim egyik fő eleme. De a legtöbb ember gyakran azt mondja, hogy az általam használt szín többnyire a fekete. És igazuk van! Ez a kedvenc színem. Miért? Mivel javítja a színt, amellyel kombinálod és szó szerint világosítja anélkül, hogy a szín elveszne. Ez számomra lenyűgöző és egyedi jellemzője ennek a színnek. Tehát a válasz a fekete!”

Europosters: Visszatérve a legelejére, mi formálta a jellegzetes művészi stílusodat?

Boris: “Talán száz évbe telt! Emlékszem a történetre, amelyet édesanyám gyakran elmond: körülbelül 6 éves koromban meghívtam az egész családomat arra, amit saját művészeti galériámnak hívtam. Ragasztott dobozokból készült, belül kis képekkel. Úgy tartom, hogy ez számít az első kiállításomnak. Emlékszem, hogy a képek elég sokszínűek voltak. De azóta sokféle stílust és technikát fedeztem fel. És minél idősebb lettem, annál inkább elbűvöltem a minimalista motívumokat, meglehetősen csökkentett színpalettával. De hogy őszinte legyek, úgy érzem, hogy ez egy egész életen át tartó folyamat, amely valószínűleg soha nem ér véget és folyamatosan változik.”

Europosters: Láthatjuk, hogy a fő inspiráció a természet. Van kedvenc helyed, ahová szeretsz visszatérni és ahonnan ihletet merítesz?

Boris: “Nagyon örülök, hogy Berlinben élhetek, egy ilyen nagy és vibráló városban, ugyanakkor végtelenül gyönyörű természet vesz körül – autóval mindössze 30 percen belül élvezheted a tájat. Szeretek sétálni a Brandenburgi tavaknál és hagyom, hogy a szinte érintetlen természet inspiráljon.”

Europosters: A természet mellett a női test vonalai is gyakran megjelennek a műalkotásaidban. Mi a véleményed a szépségről?

Boris: “Személy szerint engem nagyon lenyűgöznek az alapvető természetes formák, különösen a körök és az ívek. Abban látom a legtöbb szépséget. Éppen ezért ezeket az alakzatokat a művészetemben sokféle módon és változatban megismétlem. A női test formái csak egy ilyen elem – csakúgy, mint a hold és a nap.”

Europosters: Említed a nap és a hold motívumait. Hiszel valamilyen természetes vagy természetfeletti erőben?

Boris: “A legtöbb alkotásomban megjelenik a hold, a nap és a természetes elemek sziluettje. Lenyűgöz e szépség egyszerűsége, annak ellenére, hogy a természet mennyire összetett. Vegyük például a naplementét – ez alapvetően egy vonal és egy félkör, de amikor a naplementét nézzük, erős és különböző érzelmeket kelt. Számomra ez elképesztő és inspiráló.”

Europosters: És befejezésül: mi életed álma, Boris?

Boris: “Olyan művészetet alkotni, amely sok embert arra inspirál, hogy sok időt töltsön a természetben és megossza az élet szépségét lelki társával. Tehát hála Istennek, számomra ez egy élénk és nagyon is valós álom, amiért hálás vagyok minden nap.”

FEDEZD FEL A KUBISTIKA KOLLEKCIÓT

tekla

Műépítész és designerként, kreatív személyiségével mindig képes inspirálni. Kövesd a bejegyzéseit! https://www.instagram.com/i.am.tekla/

www.instagram.com/i.am.tekla/Decorate your life!

Az Europosters 1999 óta a plakátok, falfestmények és falfestmények egyik legnépszerűbb eladója. Jelenleg egész Európában tevékenykedő művészekkel, fotósokkal és grafikusokkal működünk együtt. Kínálatunkban a kortárs művészek legszebb, legismertebb festményei és vadonatúj művei találhatóak meg. Mindemellett, saját fényképek nyomtathatóak, igény szerinti kiváló minőségű keretekben klienseinkhez szállítva. Nagyon szeretjük a belsőépítészetet, nem feledkezünk meg a geek csoportba tartozó klienseinkről és a zene rajongó klienseinkről sem, akiknek folyamatosan bővítjük plakát, bögrék, pólók, gyűjthető figurák és egyéb árucikkek és ajándékok kínálatát.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosters. Minden jog fenntartva.

Ez a weboldal sütiket használ. Ha továbbra is használod szolgáltatásainkat, akkor feltételezzük, hogy egyetértesz a sütik használatával. Több információ Egyetértek ×
Top