We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % a kiválasztott termékekre SZEREZZ BE PROMÓKÓDOT

BORIS DRASCHOFF: A Kubizmus és a Kubistika nem ugyanaz

24. 04. 2024

Kubistika – ki rejtőzik ezen álnév mögött? Ő egy berlini művész és tervező Boris Draschoff, akinek illusztrációi divatosak és nemrég kifejezetten népszerűvé váltak. Műveinek már sokan büszke tulajdonosai! Az interjúnk ráébreszt arra, hogy még saját falaid is tartalmasabb történetet mondanak, mint ahogy gondolnád. Ha még nem ismered a Kubistika kollekciót, itt az ideje felfedezni.

A Kubistika művésznév nem véletlenül hasonlít a modern művészeti mozgalom – a kubizmus nevéhez. Ez azonban nemcsak szójáték, hanem
Boris legfőbb inspirációja is! Munkája a tárgyak lényegére való redukció megtestesülésében rejlik. Legyen szó az alkotások struktúrája és színeinek összehangolásáról a kubista vonalak mentén, vagy csak elképesztő pop-art kollázsok készítéséről, mindent a pasztell színek tökéletes harmóniája, a modern arany és halhatatlan fekete szín hangsúlyoz.

Csapatunk megragadta az alkalmat, hogy mindent megkérdezzünk tőle élete álmairól és inspirációiról. Reméljük, hogy ennek az információnak köszönhetően művészete könnyebben felkerül a rajongók falaira.

Europosters: Boris, mi a kedvenc színed?

Boris: “Meleg és föld színeket használok, amelyek tükrözik a természetet, ami alkotásaim egyik fő eleme. De a legtöbb ember gyakran azt mondja, hogy az általam használt szín többnyire a fekete. És igazuk van! Ez a kedvenc színem. Miért? Mivel javítja a színt, amellyel kombinálod és szó szerint világosítja anélkül, hogy a szín elveszne. Ez számomra lenyűgöző és egyedi jellemzője ennek a színnek. Tehát a válasz a fekete!”

Europosters: Visszatérve a legelejére, mi formálta a jellegzetes művészi stílusodat?

Boris: “Talán száz évbe telt! Emlékszem a történetre, amelyet édesanyám gyakran elmond: körülbelül 6 éves koromban meghívtam az egész családomat arra, amit saját művészeti galériámnak hívtam. Ragasztott dobozokból készült, belül kis képekkel. Úgy tartom, hogy ez számít az első kiállításomnak. Emlékszem, hogy a képek elég sokszínűek voltak. De azóta sokféle stílust és technikát fedeztem fel. És minél idősebb lettem, annál inkább elbűvöltem a minimalista motívumokat, meglehetősen csökkentett színpalettával. De hogy őszinte legyek, úgy érzem, hogy ez egy egész életen át tartó folyamat, amely valószínűleg soha nem ér véget és folyamatosan változik.”

Europosters: Láthatjuk, hogy a fő inspiráció a természet. Van kedvenc helyed, ahová szeretsz visszatérni és ahonnan ihletet merítesz?

Boris: “Nagyon örülök, hogy Berlinben élhetek, egy ilyen nagy és vibráló városban, ugyanakkor végtelenül gyönyörű természet vesz körül – autóval mindössze 30 percen belül élvezheted a tájat. Szeretek sétálni a Brandenburgi tavaknál és hagyom, hogy a szinte érintetlen természet inspiráljon.”

Europosters: A természet mellett a női test vonalai is gyakran megjelennek a műalkotásaidban. Mi a véleményed a szépségről?

Boris: “Személy szerint engem nagyon lenyűgöznek az alapvető természetes formák, különösen a körök és az ívek. Abban látom a legtöbb szépséget. Éppen ezért ezeket az alakzatokat a művészetemben sokféle módon és változatban megismétlem. A női test formái csak egy ilyen elem – csakúgy, mint a hold és a nap.”

Europosters: Említed a nap és a hold motívumait. Hiszel valamilyen természetes vagy természetfeletti erőben?

Boris: “A legtöbb alkotásomban megjelenik a hold, a nap és a természetes elemek sziluettje. Lenyűgöz e szépség egyszerűsége, annak ellenére, hogy a természet mennyire összetett. Vegyük például a naplementét – ez alapvetően egy vonal és egy félkör, de amikor a naplementét nézzük, erős és különböző érzelmeket kelt. Számomra ez elképesztő és inspiráló.”

Europosters: És befejezésül: mi életed álma, Boris?

Boris: “Olyan művészetet alkotni, amely sok embert arra inspirál, hogy sok időt töltsön a természetben és megossza az élet szépségét lelki társával. Tehát hála Istennek, számomra ez egy élénk és nagyon is valós álom, amiért hálás vagyok minden nap.”

FEDEZD FEL A KUBISTIKA KOLLEKCIÓT

tekla

Műépítész és designerként, kreatív személyiségével mindig képes inspirálni. Kövesd a bejegyzéseit! https://www.instagram.com/i.am.tekla/

www.instagram.com/i.am.tekla/EuropostersDekoráld a világod

1999 óta az Europosters Csehországban és egész Európában az egyik legnépszerűbb poszter, falfestmény és licencelt áru forgalmazója. Kínálatunkban hatalmas választékban találhatsz bármilyen méretű film-, játék- vagy sportplakátokat, valamint eredeti ajándékok széles választékát kínáljuk, a Csillagok háborúja, Harry Potter, képregények igazi rajongóinak vagy az egész Warner Bros-tól. Tudjuk, hogy a bögrék, figurák, rejtvények és ruhák a legjobb ajándék mindenki számára, kortól és érdeklődéstől függetlenül. De ha rajongsz a belsőépítészetért, akkor te is jó helyen jársz! Naponta nyomtatunk falfestményeket, illusztrációkat, fényképeket és művészeti reprodukciókat és több mint 25 országba küldjük őket, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 210 440 210 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Minden jog fenntartva.

Top