We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % a kiválasztott termékekre SZEREZZ BE PROMÓKÓDOT

BLURSBYAI: A leggyönyörűbb illusztrációk minden beltérbe!

26. 03. 2024

Blursbyai – Ki rejtőzik ezen az álnéven? A spanyol származású építész és tervező, Rosana Laiz García 2013-ban hozta létre a saját márkáját. Sokatoknak már vannak otthon illusztrációi és térképei ettől a tehetséges művésztől, és sokatok még mindig gondolkodik egy poszter vagy falfestmény vásárlásán. Egy nyílt személyes interjú biztosan meggyőz arról, hogy támogasd a kedvenc művészed. Essünk hát neki…!

Europosters: Hogyan jött létre a Blursbyai álneved, és mit fejez ki?

A Blursbyai a blur szóval (ami tintára vagy akvarellre emlékeztet) és a japán ai (szeretet vagy ragaszkodás) szóval való játék. A Blursbyai számomra azt jelenti, hogy némi szeretettel teli munkával és hozzáértéssel egy akvarell elmosódást valami gyönyörűvé alakíthatsz.

Europosters: De visszatérve a kezdetekhez, mi alakította jellegzetes művészi stílusod? Miért döntöttél úgy, hogy illusztráld a térképeket?

Már gyerekkorom óta festegettem és firkáltam; azonban az építészképzés során kapott képzés nagy hatással volt a munkámra. Természetesen tanultunk szerkezeteket és számításokat, de formálódtunk művészettörténet és művészetelmélet, valamint rajz és festői ismeretek terén is.

Ahogy én látom, munkám három-négy stílusból áll:

1) A térképek – Ezek közvetlenül kapcsolódnak az építészethez és a várostervezéshez. Pontosság és szakértelem is szükséges ahhoz, hogy egyszerre szépek és olvashatóak legyenek. Az első térképem az arany színnel kitöltött világ sziluettje volt (ami merész és minimalista), majd a vásárlóim elkezdtek részletesebb térképeket kérni, így egyre több térképet adtam hozzá! Úgy döntöttem, hogy kombinálom a pontosságot és a szépséget úgy, hogy akvarell lemosással színezem, vagy kézzel festett virágokkal körbeveszem.
2) A minimalista és dizájner alkotások, mint a tipográfia és a skandináv művészet – Az építészetben azt tanítják, hogy a dolgoknak egyszerűnek, modernnek és stílusosnak kell lenni. Tervezés közben sokszor felteszem magamnak a kérdést: “Vajon mit gondolna a tanárom erről a dizájnról?”
3) A festmények – A szabadság érzése, ami festészet közben elfog egyszerűen táplálék a lelkemnek. Mindig is így éreztem, de ebben az évben, miután édesapám hirtelen elhunyt, a festészet segített koncentrálni, és egyben elrepíteni az elmém. A festői kollekciót édesapám, Daniel Laiz Gordón emlékének szenteltem, és ez egy terápiás módszer volt számomra, hogy felépüljek ebből a traumából. Igyekeztem a színes, gyönyörű absztrakt virágokat olajfestékkel, zsírkrétával vagy akvarell ceruzával visszatükrözni, számomra ösztönösen, természetesnek tűnő módon, és ez arra ösztönzött, hogy olyan szépséget alkossak, ami feldobhatja mások napját.

Louise May Alcott ezt mondta: „Sok gondom volt, ezért vidám meséket írok”; Szeretném magamévá tenni ezen mondás szellemét: “Az élet néha komor, ezért színes, vidám virágokat festek”.

4) Szeretném még megemlíteni a fényképeimet is. Csak szórakozásból csinálom őket, mert néha nem tudom visszafogni magam, hogy ne fényképezzek le valami szépet magam körül (virágot, levelet, hegyet…)

Europosters: Rosana, mi a kedvenc színed?

Zöld! A zöld minden árnyalatát szívesen látom magam körül, és hogy még szebbé tegyük, feldobhatjuk valamivel, ami fénylik, csillog vagy visszaveri a fényt.

Europosters: Mi inspirál?

Leginkább az inspirál, amit a mindennapi életem során látok, illetve az apró dolgokban rejlő szépség. Szeretek lakberendezési weboldalakat, aktuális és vintage magazinokat, és művészeti könyveket is böngészni.

Europosters: Mi jut eszedbe, amikor azt mondod, hogy Europosters? És hogyan értékeled az együttműködést?

Az Europosters-el való munka számomra öröm! Ez megnyitotta előttem az európai piac kapuját, és a folyamat egyszerű, letisztult és élvezetes. Imádom, hogy piacteret kínálnak minden feltörekvő művész számára, akik csatlakozhatnak, mivel ez segít a művészeknek és a fotósoknak belelátni abba, hogy milyen is a műértékesítő üzlet.

Ráadásul a termékek minősége is mutatós, ahogy ezen a képen is látható a két soros és színes gyümölcsös alkotásom az otthonomban.

 

Europosters: Összegzésképpen, mi az álmod, Rosana?

Az, hogy bárcsak úgy élhetném le az életem hátralévő részét, mint most. Meghitt az életem: Eljegyeztek, a városom kicsi, antik és szép, van egy családi házam egy pici faluban, sok családtaggal, és három macska is van az otthonomban.

Szakmai álmom apránként teljesül, valahányszor valaki megvásárolja valamelyik műalkotásomat. Hálával és boldogsággal tölti el a lelkemet, ha arra gondolok, hogy valaki egy olyan dolgot választott magának az otthonába vagy ajándékba, ami én általam készült!

 

Nézd meg a Blursbyai kollekciót

…vagy légy te a következő bestseller művészünk, és csatlakozz hozzánk a Art Lab!EuropostersDekoráld a világod

1999 óta az Europosters Csehországban és egész Európában az egyik legnépszerűbb poszter, falfestmény és licencelt áru forgalmazója. Kínálatunkban hatalmas választékban találhatsz bármilyen méretű film-, játék- vagy sportplakátokat, valamint eredeti ajándékok széles választékát kínáljuk, a Csillagok háborúja, Harry Potter, képregények igazi rajongóinak vagy az egész Warner Bros-tól. Tudjuk, hogy a bögrék, figurák, rejtvények és ruhák a legjobb ajándék mindenki számára, kortól és érdeklődéstől függetlenül. De ha rajongsz a belsőépítészetért, akkor te is jó helyen jársz! Naponta nyomtatunk falfestményeket, illusztrációkat, fényképeket és művészeti reprodukciókat és több mint 25 országba küldjük őket, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 210 440 210 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Minden jog fenntartva.

Top