We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
FEDEZD fel a hét legjobb ajánlatait: NAPTÁRAK 2021 akció - 20% ×

Beatles, Queen, Kiss… tudd meg, honnan ered a legendás együttesek neve!

29. 03. 2019

Nem egyszerű feladat megtalálni a legjobb gyereknevet, de akár házi kedvencek nevét sem. Na és mi a helyzet az együttesekkel? Egy jól hangzó név megtalálása itt sem egyszerű feladat. Hogy találta ki John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr a ‘bogarak’ nevet? És mit jelent az AC/DC? Elmondjuk!

“ Amikor 12 éves voltam, volt egy látomásom, láttam egy embert egy égő pitén, aki azt mondta: “Ti vagytok a beetles (bogarak) csak ‘a’ betűvel”, és mi lettünk a Beatles”

Egy interjúban ezt válaszolta John Lennon arra a kérdésre, honnan jött a nevük. A Beatles rajongók, akik tisztában vannak az együttes életvitelével, nem fognak meglepődni ezen a válaszon – előfordult a drogok használata a tagok körében. Később azonban John adott egy másik, hivatalos magyarázatot is.

A Beatles – karrierjének az elején – nagy rajongója volt Buddy Holly énekesnek és együttesének, a The Cricekts-nek. Akkoriban az volt a szokás, hogy az együttesek hosszú neveket választanak maguknak. De John Lehnonék eredetiek akartak lenni, így választotak egy rövid nevet, a ‘Beatles’-t. Aki jól beszél angolul tudja, hogy ilyen szó nincs, ez egy szójáték eredménye. A ‘beetles’ (bogarak) szót alakították át, mert mindenképpen szerették volna, hogy a ‘beat’ (ritmus) szó benne legyen. Így született meg a Beatles.

“Évekkel ezelőtt jutott eszembe a ‘Queen’(királynő) név… Csak egy név, de jelentéséből fakadóan fenséges, és olyan jó a hangzása is… Ez egy erős név, nagyon általános és közvetlen…”

Akik látták a Bohém Rapszódia c. filmet tudják, hogy Brian May és Roger Tylor együttesének Smile volt a neve és Freddie Mercury csak a rajongójuk volt kezdetben. Természetesen Freddie volt aki kitalálta, hogy változtassák meg az együttes nevét Smile-ról Queen-re és ezt meg sem beszélte a többiekkel az első album megjelenése előtt. A többiek így az album borítóképéről jöttek rá, hogy az együttesüknek új neve van. May és Taylor azonban sosem tiltakozott a névváltoztatás miatt, mert tudták, hogy Freddie úgysem fogadná el az ellenkezést makacs személyisége révén. És miért éppen Queen lett a név? Abban az időben, Angliában ezt a szót a homoszexuálisokra vagy pózerekre használták. Mercury azt állította ez nem szándékos egybeesés, ugyanakkor ha megnézzük Freddie életét és személyiségét mindenkiben felmerülhet a kérdés: tényleg nem véletlen ez a névválasztás?

És mi a helyzet a Kiss-szel?

Sokan azt gondolják, hogy a KISS a „Knights in Satan’s Service “ rövidítése, de ez nem így van. Paul Stanley, az egyik alapító tag, egy olyan nevet szeretett volna, ami elég ambiciózus. 1973 elején az együttes tagjai éppen vezettek át New York-on, amikor szóba került Peter Criss korábbi bandája, a Lips (ajkak). Stanley az ajkakról egyből a csókra asszociált (Kiss). Ez pedig tökéletes választás lett az együttesnek. Romantikus csók vagy halálos csók? Döntse el mindenki maga, mi jut eszébe a csókról!

“Cherchez la femme”

Mit jelent az AC/DC? Az alapító Malcolm és Angus Young testvérpárnak volt egy lánytestvére is. Margaretnek hívták és nagyon szeretett varrni. Az ő hobbija ihlette meg a testvérpárt. Margaret varrógépén volt egy AC/DC jel, ami az ‘alternative current/ direct current’ rövidítése. A testvérek ezt a nevet olyan eredetinek gondolták, hogy ezt választották.

Zene poszterekDecorate your life!

Az Europosters 1999 óta a plakátok, falfestmények és falfestmények egyik legnépszerűbb eladója. Jelenleg egész Európában tevékenykedő művészekkel, fotósokkal és grafikusokkal működünk együtt. Kínálatunkban a kortárs művészek legszebb, legismertebb festményei és vadonatúj művei találhatóak meg. Mindemellett, saját fényképek nyomtathatóak, igény szerinti kiváló minőségű keretekben klienseinkhez szállítva. Nagyon szeretjük a belsőépítészetet, nem feledkezünk meg a geek csoportba tartozó klienseinkről és a zene rajongó klienseinkről sem, akiknek folyamatosan bővítjük plakát, bögrék, pólók, gyűjthető figurák és egyéb árucikkek és ajándékok kínálatát.


Kapcsolat:
E-mail: [email protected]
Tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters. Minden jog fenntartva.

Ez a web cookie fájlokat használ szolgáltatások nyújtására, reklámok testreszabására és a látogatottság felmérésére. Több információ Egyetértek ×
Top