We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Fedezd fel a hét legjobb ajánlatait: KÉPREGÉNYEK akció -15 % ×

Beatles, Queen, Kiss… tudd meg, honnan ered a legendás együttesek neve!

29. 03. 2019

Nem egyszerű feladat megtalálni a legjobb gyereknevet, de akár házi kedvencek nevét sem. Na és mi a helyzet az együttesekkel? Egy jól hangzó név megtalálása itt sem egyszerű feladat. Hogy találta ki John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr a ‘bogarak’ nevet? És mit jelent az AC/DC? Elmondjuk!

“ Amikor 12 éves voltam, volt egy látomásom, láttam egy embert egy égő pitén, aki azt mondta: “Ti vagytok a beetles (bogarak) csak ‘a’ betűvel”, és mi lettünk a Beatles”

Egy interjúban ezt válaszolta John Lennon arra a kérdésre, honnan jött a nevük. A Beatles rajongók, akik tisztában vannak az együttes életvitelével, nem fognak meglepődni ezen a válaszon – előfordult a drogok használata a tagok körében. Később azonban John adott egy másik, hivatalos magyarázatot is.

A Beatles – karrierjének az elején – nagy rajongója volt Buddy Holly énekesnek és együttesének, a The Cricekts-nek. Akkoriban az volt a szokás, hogy az együttesek hosszú neveket választanak maguknak. De John Lehnonék eredetiek akartak lenni, így választotak egy rövid nevet, a ‘Beatles’-t. Aki jól beszél angolul tudja, hogy ilyen szó nincs, ez egy szójáték eredménye. A ‘beetles’ (bogarak) szót alakították át, mert mindenképpen szerették volna, hogy a ‘beat’ (ritmus) szó benne legyen. Így született meg a Beatles.

“Évekkel ezelőtt jutott eszembe a ‘Queen’(királynő) név… Csak egy név, de jelentéséből fakadóan fenséges, és olyan jó a hangzása is… Ez egy erős név, nagyon általános és közvetlen…”

Akik látták a Bohém Rapszódia c. filmet tudják, hogy Brian May és Roger Tylor együttesének Smile volt a neve és Freddie Mercury csak a rajongójuk volt kezdetben. Természetesen Freddie volt aki kitalálta, hogy változtassák meg az együttes nevét Smile-ról Queen-re és ezt meg sem beszélte a többiekkel az első album megjelenése előtt. A többiek így az album borítóképéről jöttek rá, hogy az együttesüknek új neve van. May és Taylor azonban sosem tiltakozott a névváltoztatás miatt, mert tudták, hogy Freddie úgysem fogadná el az ellenkezést makacs személyisége révén. És miért éppen Queen lett a név? Abban az időben, Angliában ezt a szót a homoszexuálisokra vagy pózerekre használták. Mercury azt állította ez nem szándékos egybeesés, ugyanakkor ha megnézzük Freddie életét és személyiségét mindenkiben felmerülhet a kérdés: tényleg nem véletlen ez a névválasztás?

És mi a helyzet a Kiss-szel?

Sokan azt gondolják, hogy a KISS a „Knights in Satan’s Service “ rövidítése, de ez nem így van. Paul Stanley, az egyik alapító tag, egy olyan nevet szeretett volna, ami elég ambiciózus. 1973 elején az együttes tagjai éppen vezettek át New York-on, amikor szóba került Peter Criss korábbi bandája, a Lips (ajkak). Stanley az ajkakról egyből a csókra asszociált (Kiss). Ez pedig tökéletes választás lett az együttesnek. Romantikus csók vagy halálos csók? Döntse el mindenki maga, mi jut eszébe a csókról!

“Cherchez la femme”

Mit jelent az AC/DC? Az alapító Malcolm és Angus Young testvérpárnak volt egy lánytestvére is. Margaretnek hívták és nagyon szeretett varrni. Az ő hobbija ihlette meg a testvérpárt. Margaret varrógépén volt egy AC/DC jel, ami az ‘alternative current/ direct current’ rövidítése. A testvérek ezt a nevet olyan eredetinek gondolták, hogy ezt választották.

Zene poszterekMerch mindenkinek!

1999 óta az Europosters Csehországban és egész Európában az egyik legnépszerűbb poszter, falfestmény és licencelt áru forgalmazója. Kínálatunkban hatalmas választékban találhatsz bármilyen méretű film-, játék- vagy sportplakátokat, valamint eredeti ajándékok széles választékát kínáljuk, a Csillagok háborúja, Harry Potter, képregények igazi rajongóinak vagy az egész Warner Bros-tól. Tudjuk, hogy a bögrék, figurák, rejtvények és ruhák a legjobb ajándék mindenki számára, kortól és érdeklődéstől függetlenül. De ha rajongsz a belsőépítészetért, akkor te is jó helyen jársz! Naponta nyomtatunk falfestményeket, illusztrációkat, fényképeket és művészeti reprodukciókat és több mint 25 országba küldjük őket, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek. #MerchForAll


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2021 Europosters. Minden jog fenntartva.

Ez a weboldal sütiket használ. Ha továbbra is használod szolgáltatásainkat, akkor feltételezzük, hogy egyetértesz a sütik használatával. Több információ Egyetértek ×
Top