We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
FEDEZD fel a hét legjobb ajánlatait: NAPTÁRAK 2021 akció - 20% ×

Batman idén ünnepelte a 80. születésnapját. Ki lesz a következő színész, aki vezeti a Batmobile-t?

20. 12. 2019

Képzeld el Mr. Irdatlant denevér szárnyakkal. Így nézett ki a DC Comics legnépszerűbb szuperhőse 1939-ben, amikor Bob Kane először megrajzolta. Azóta Batman több változáson is átesett (nemcsak a ruházat szempontjából), és számos veszélyes bűnözőtől mentette meg Gotham City-t. És határozottan még nem vonul nyugdíjba!

Ki fogja legközelebb a Batman-maszkot viselni?

BATMAN VS. SUPERMAN

Bár a Batman és a Superman közötti kapcsolat annyira bonyolult, hogy végzetes kárt is okoz, az igazság az, hogy Batman valószínűleg nem létezne Superman nélkül. A Krypton bolygó szuperhőse nagy sikerének köszönhetően igényelte a National Comics Publications (a mai DC) egy másik karakter létrehozását a nyomozó képregényeikbe. Azóta nyolcvan év telt el. Manapság, kora ellenére, továbbra is az egyik legnépszerűbb szuperhős a képregények világában és hamarosan egy újabb filmben fog szerepelni. Vajon mi lesz a vége?

Ki fogja újra mondani: „Én vagyok Batman!”?

Ahogyan a képregény verzióban megjeleni, Batman többféle formát ölt. A legelső filmet, amiben megjelent, Leslie H. Martinson rendezte 1966-ban és először Bruce Wayne szerepében Adam West szerepelt. Természetesen nem egyedül – Alfred és hűséges asszisztense Robin, akikkel együtt harcol Joker, Pingvin, a Macskanő és Rébusz ellen, mindig segítséget nyújtanak. Nagyszerű drámának tűnik, igaz? A film hangulata viszont komikus. Éppúgy, mint a képregények.

A következő Batman film 1989-ben jelent meg, amikor Tim Burton ült a rendezőszékben. Két filmet készített Michael Keaton főszereplésével. Az egyszerűen “Batman” elnevezésű filmben Batman lényege Joker (Jack Nicholson). A második részletben Bruce Wayne ellenáll a Macskanő (Michelle Pfeiffer) csábító erejének és legyőzi Danny De Vito-t, vagyis Pingvint. Ezután jött Joel Schumacher, aki megrendezte a “Mindörökké Batman”-t, főszerepben Val Kilmerrel, és “Batman és Robin”-t, amelyben George Clooney vette át a főszerepet. A film, amelyben Arnold Schwarzenegger és Uma Thurman bevezették a bűnözők szerepét, véget vetett egy időre a Batman sagának. Időközben számos animált változat készült, de az újabb és valószínűleg a legjobb filmes változat csak 2005-ben érkezett, amikor Christopher Nolan rendező megjelent a színpadon.

Míg az előző kiadásokban a közönség nevetett, Christian Bale arca Batman szerepében elég sötét. A könnyű szuperhős bűnöző inkább trillerré vált, amely nemcsak a képregény rajongókat ejtette rabul. Mindezt elegendő volt elérni egy kis pszichológia, több vér és kevésbé vicces jelmezek hozzáadásával. És egy bomba jó forgatókönyv, természetesen. Nolannak köszönhetően úgy tűnt, hogy a Sötét Lovag felemelkedett. De aztán megjelent a “Batman vs. Superman” film, amely rontotta ennek a hősnek a hírnevét. Röviden: Ben Affleck talán nem volt a legjobb választás, ám Batmanként egy másik DC filmben jelent meg, ezúttal az “Igazság Ligája”-ban. Mi lesz ezután?

VÁMPÍR VAGY DENEVÉR?

Az idei nyolcvan éves évfordulónak köszönhetően a DC úgy döntött, hogy Batman megérdemel egy újabb epizódot. Ben Affleckkel kudarca után egy új személy után kezdtek nézni, aki újra felfuttatja Batman karakterét. Azt már tudjuk, hogy a rendező Matt Reeves lesz. De azt még nem tudni, hogy miről fog az új Batman szólni, viszont azt is tudjuk, hogy ezúttal ki ölti magára a denevér maszko: ő az “Alkonyat” saga vámpírja – Robert Pattinson. A hír terjedésével sok Batman rajongó panaszkodni kezdett, ám Robert segítségére sietve, Christian Bale garantálja a rajongóknak, hogy a fiatal brit színész biztosan nagyszerűt alakít ebben a szerepben. Több mint 10 év telt el az “Alkonyat’ saga óta és Pattinson nemcsak fizikailag, hanem színészi karrierjét tekintve is felnőtt. Ha még nem is szerepelt a legjobb filmekben (kivéve Cedric Diggory szerepét a Harry Potterben), ez bizonyára változni fog. Jelenleg a “The Lighthouse” című horrordrámában való alakítésést élvezheted, amelyben a fiatal színész először próbálja a módszer-színjátszást. Ezt a módszert Heath Ledger tette híressé, aki annyira komolyan vette a színjátszást, hogy sajnos véget vetett Joker szerepének. Hasonlóképpen szenvedtek szerepeik miatt Christian Bale és Joaquin Phoenix, a legújabb Jokert játszva. De remélhetőleg soha nem fognak annyira messzire menni, mint Ledger tette a szerepeiért.

VISSZAKERÜLT A DC A TOPRA?

Néhány nem túl sikeres film után (Batman vs Superman, Az Igazság Ligája, Wonder Woman, Öngyilkos Osztag, Shazam, stb) a DC szó nélkül hagyta a film rajongóit. Két héttel a premier után az új Joker még mindig hódít a mozikban. Noha egy képregény karakterét képezi, egy igazán sikeres drámai thriller, amely még néhány nappal a film megnézése után is elgondolkodtat. Joker egy izgalmas bűnöző, akire Joaquin Phoenix színjátszása után már nem fogsz ugyanazzal a szemmel nézni. Vajon meg fog jelenni az új Batman filmben? Batmannek több arca, neve és története van. Egy képregény kiadásban nőként is megjelenik (és nem is akárhogy, hanem Mrs. Wayne-ként). Csak találgatni tudunk, hogy az új Batman a Nolan Triológiát vagy a Phillips Jokerjét fogja majd követni, de egy dolog biztos – Robert Pattinson nem lehet rosszabb Batman, mint Ben Affleck volt.

FEDEZD FEL A BATMAN KOLLEKCIÓT

tekla

Műépítész és designerként, kreatív személyiségével mindig képes inspirálni. Kövesd a bejegyzéseit! https://www.instagram.com/i.am.tekla/

www.instagram.com/i.am.tekla/Decorate your life!

Az Europosters 1999 óta a plakátok, falfestmények és falfestmények egyik legnépszerűbb eladója. Jelenleg egész Európában tevékenykedő művészekkel, fotósokkal és grafikusokkal működünk együtt. Kínálatunkban a kortárs művészek legszebb, legismertebb festményei és vadonatúj művei találhatóak meg. Mindemellett, saját fényképek nyomtathatóak, igény szerinti kiváló minőségű keretekben klienseinkhez szállítva. Nagyon szeretjük a belsőépítészetet, nem feledkezünk meg a geek csoportba tartozó klienseinkről és a zene rajongó klienseinkről sem, akiknek folyamatosan bővítjük plakát, bögrék, pólók, gyűjthető figurák és egyéb árucikkek és ajándékok kínálatát.


Kapcsolat:
E-mail: [email protected]
Tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters. Minden jog fenntartva.

Ez a web cookie fájlokat használ szolgáltatások nyújtására, reklámok testreszabására és a látogatottság felmérésére. Több információ Egyetértek ×
Top