Öt tény: a sörről!

09. 08. 2016

A a legjobban ismert és legrégebbi alkoholos ital a világon. A harmadik legnépszerűbb ital a világon (a víz és tea után), különféle gabonafélék és keményítők segítségével erjesztve. Íme néhány különleges tény erről a pezsgő, finom italról.

beerblog2

1.A British Museum azt állítja, hogy a legrégebbi sör recept több mint 4000 éves, amit egy agyagtáblában találtak meg és időszámításunk előtti 3100-3000 Mezopotámia korából fennmaradva. Egy másik érdekes tény, hogy az egyiptomi piramis építőit napi 4 liter sörrel fizették ki (Simthsonian magazin szerint).

2. A sörös üvegek sokszor barnák, hogy megvédjék a sört attól, hogy hamar megromoljon. A komló hamar lejár és büdös alapanyagot kezd el termelni a fény hatására. Erre Dr. Charles Bamforth jött rá elsőként a Kaliforniai Davis Egyetemen.

3. A professzionális sör kóstolók inkább átlátszó boros pohárból isszák a sört. Ha az üveg testénél fogjuk a sört, hamar felmelegszik, azonban széles pohárban nem olyan gyorsan melegszik és ad teret a sör aromájának is.

beerblog1-768x810

4. A közeli Csehországban a sört nem csak inni lehet, hanem fürödni is lehet benne. A Chodovari sörfőző eredeti fürdőkúrát ajánl, ahol gyógyfüvekkel áztatott sörben lehet megmártózni a vendégeknek.

5. Magyarországon is nagyon sokféle sör megtalálható, de csak a 31.-ek vagyunk a sörfogyasztó országok listájában. Azonban a bor esetében benne vagyunk az első tízben.

TOVÁBB A SÖR GYŰJTEMÉNYRE

 

Aneta

I love inspiring others with simple, creative ideas on how to decorate and organize your home. What's the best part? You don't need a big budget!

www.instagram.com/little_hyenka/Az Europosters már 1999 óta a legnagyobb forgalmazónak minősül Európa szerte.


A legnagyobb választékkal rendelkező internetes webáruház, mely többek közt posztereket, fényképeket, képeslapküldést és képkeretezést kínál vásárlóinak.


A világ legszebb és legkülönlegesebb képei és fényképei szerepelnek a kínálatunkban.


© 1999 – 2017 Europosters Minden jog fenntartva.
e-mail: info@europosters.eu, tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Ez a web cookie fájlokat használ szolgáltatások nyújtására, reklámok testreszabására és a látogatottság felmérésére. Több információ Egyetértek ×

Vegyél 3+1-et INGYEN

Rendelj 4 bármilyen posztert az oldalunkról és csak 3-ért kell majd fizetned!

Ez a különleges ajánlat rögtön megjelenik a kosaradban, ahol láthatod, hogy az egyik poszter ára le lesz vonva a végösszegből – a legolcsóbbé. A különleges 3+1 ingyen ajánlat érvényes akkor is, ha 8 vagy 12 posztert veszel. Így kaphatsz akár 6+2-őt vagy 12+4 ingyen plakátot.

A 3+1-es ajánlat érvényes:

Megjegyzés: a 3+1-es akció akkor is érvényes a fenti termékekre, ha éppen akciósak.

Ez az ajánlat nem vonatkozik a következő termékeinkre:

Fotótapétákra, kitűzők, kártyatartók, fémtáblák, napszemüvegek, naptárak, kulcstartók, jelvények, matricák, karkötők, mágnesek, lemosható tetkók, mobiltartók, órák, hőmérők, írószerek, üvegképek, faképek és személyes kép nyomtatások.

Amennyiben az akció nem kerül automatikus kiszámításra a kosaradban, akkor kérünk, hogy vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal e-mailen az info@europosters.eu címen, vagy a +420-777-33-44-55 számon (csehországi telefonszám!).

Top
képkeretezés képkeretezés On-line keretező stúdió
100%-os elégedettséget. 100%-os elégedettséget. 365 nap pénz visszafizetési garancia
Minden raktáron Minden raktáron Saját raktárunkból, 24 órán belül szállítunk.
3 + 1 ajándék 3 + 1 ajándék Minden negyedik plakátot ajándékba kapja
Hűségprogram Hűségprogram Takarítsz meg 10%-ot minden rendeléseden