We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Fedezd fel a hét legjobb ajánlatait: KÉPREGÉNYEK akció -10 % ×

5 érdekesség Stan Lee szuperhősökkel teli életéről

05. 12. 2018

Pár nappal ezelőtt érkezett a legendás Stan Lee halálhíre. Halála nem csak a képregény rajongókat, de minden Marvel film rajongót megrendített. Kollégáival, Jack Kirbyvel és Steve Ditkoval olyan szuperhősöket keltett életre, mint Pókember, az X-Men filmekből ismert karakterek, vagy a nagy kedvenc Vasember. Munkássága előtti tisztelgés gyanánt összeszedtünk néhány érdekességet az életéről.

Stan Lee (1922-2018)

#Író

Stan Lee gyermekkora óta arról álmodott, hogy író lesz. Mielőtt elkezdett szuperhősökről írni, gyászjelentéseket írt egy újságnak. Ez azonban egy idő után kezdett elég lehangoló munka lenni a számára, ezért egy éles váltással úgy döntött, hogy ezentúl fantasy történeteket ír. Az elején szégyellte, hogy képregényekkel dolgozik, mivel abban az időben a társadalom számára a képregények valami alsóbbrendű dolognak számítottak. Stan Lee nagy álma továbbra is az volt, hogy ír egy sikeres regényt.

#Álnév

Kezdetben Stan Lee csak kisegítő feladatokat kapott, például neki kellett beszerezni a tintát a képregény íróknak. Ugyanakkor azt mondják, hogy egy hét után kapott egy lehetőséget arra, hogy írjon egy két oldalas képregényt Amerika Kapitányról. Ezt a Stan Lee álnévvel írta (mégpedig azért, mert szerette volna elkülöníteni a képregényes munkásságát a tervezett írói pályafutásától), ami hamarosan a hivatalos neve is lett. Születési neve Stanley Martin Lieber.

#Nyomtatási hiba

Stan Lee ötlete szerint Hulk eredetileg nem zöld lett volna, hanem szürke. A színváltozás okát egy nyomtatási hiba okozta, ugyanis problémák voltak a tintákkal. Azóta a zöld szín Hulk jellegzetességévé vált, és már senki sem tudná szürkén elképzelni.

#Törött írógép

Egyszer veszekedés közben a felesége eltörte az írógépét, amivel az első történetet írta Pókemberről és a Fantasztikus Négyesről. Mosollyal az arcán gondolt vissza erre az esetre. “Ez még az eBay megjelenése előtt volt. Kár, hogy nem tudtam eladni a törött darabokat egy árverésen és nagyot kaszálni rajta. “ – viccelődött Stan Lee.

#Szerepelt filmjeiben

Azt bizonyára sokan tudják, hogy Stan Lee számos Marvel filmben felbukkant. Ez ugyanis bele volt foglalva a szerződésébe. Minden olyan filmben, amely az általa kitalált szuperhősökről szólt kellett, hogy kapjon egy kis szerepet. És elég sok ilyen film készült! Először 1989-ben jelent meg a filmvásznon. A Marvel filmeket leszámítva még A Simpson családban bukkant fel.

 

Lépj be a Marvel UniverzumbaDecorate your life!

Az Europosters 1999 óta a plakátok, falfestmények és falfestmények egyik legnépszerűbb eladója. Jelenleg egész Európában tevékenykedő művészekkel, fotósokkal és grafikusokkal működünk együtt. Kínálatunkban a kortárs művészek legszebb, legismertebb festményei és vadonatúj művei találhatóak meg. Mindemellett, saját fényképek nyomtathatóak, igény szerinti kiváló minőségű keretekben klienseinkhez szállítva. Nagyon szeretjük a belsőépítészetet, nem feledkezünk meg a geek csoportba tartozó klienseinkről és a zene rajongó klienseinkről sem, akiknek folyamatosan bővítjük plakát, bögrék, pólók, gyűjthető figurák és egyéb árucikkek és ajándékok kínálatát.


Kapcsolat:
E-mail: [email protected]
Tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters. Minden jog fenntartva.

Ez a web cookie fájlokat használ szolgáltatások nyújtására, reklámok testreszabására és a látogatottság felmérésére. Több információ Egyetértek ×
Top