We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % a kiválasztott termékekre SZEREZZ BE PROMÓKÓDOT

5 dolog, amit nem tudsz a Stranger thingsről

01. 02. 2020

A Stranger things sorozat egy olyan jelenség, amely világszerte rajongók milliói figyelt fel. Ki ne ismerné a legendás Eleven-t és a jó baráti társaságot, amelynek Mike, Will, Dustin és Lucas a tagjai. Ugyanakkor nemcsak a gyerekekről szól, hisz fiatal felnőttek, akár Nancy, Jonathan, Steve és komoly felnőtt karakterek is szerepelnek, mint Jim Hopper vagy Joyce Byers. Ma 5 érdekességet tárunk fel a Stranger things világából, amelyekről talán nem tudtok, beleértve a kulisszák mögüli érdekességeket is.

Kezdjük valami egyszerűvel, ami azonban sokak számára nagy meglepetés lehet. Valószínűleg mindenki tudja, hogy a show alkotói Matt Duffer és Ross Duffer. A tény, hogy testvérek többé-kevésbé nyilvánvaló, ám sok embernek fogalma sincs arról, hogy ők valójában ikrek. Nemcsak az egész életük nagyjából azonos volt, fiatal korukban mindketten egyaránt érdeklődtek a filmek iránt, végül mindketten Los Angelesbe költöztek, hogy filmet tanuljanak és azóta mindketten forgatókönyv és történet írók. Az igazi váratlan fordulat a cselekményben a sikerük kezdete volt, ugyanis akkor történt, amikor M. Night Shyamalan elolvasta a forgatókönyvüket.

Billy Hargrove meglepő módon a legutóbbi szezon egyik pozitív szereplője volt. A középiskolai zsarnok hirtelen „The Upside Down” áldozatává vált, majd egyszerre vált szimpatikus és tragikus karakterré. A szerep meghallgatásákor történtek is egy valóban érdekes tény. Dacre Montgomery, aki jelenleg Billyt alakítja a sorozatban, rendkívül vad megjelenéssel félúton a forgatókönyv felolvasása közben egy John Lennon stílusú napszemüveget tett fel, a háttérben Duran Duran zene szólt, végül az egész  trikó nélkül végződött. A Duffer testvéreket annyira lenyűgözte ez a őrület, hogy azonnal megadták a szerepet Dacrenak. A videó még mindig megtalálható az interneten…

Murray Bauman kicsit őrült és durva karaktere, akit Brett Gelman alakít, egy újabb szereplő azon karakterek listájából, akiket minden évad elteltével egyre inkább kifinomítanak. Karakterét összeesküvés és apró részletek veszik körül. Az alkotók nyilvánvalóan tisztában voltak ezzel, mert a harmadik évad egyik jelenetében nyilvánosan megjelenik az otthoni telefonszáma, 618-625-8313, amit valóban tárcsázni lehet! És ez semmi! A sípszó után egy meglehetősen hosszú előre rögzített üzenet van, amelyet maga Gelman rögzített, az ő karakteres stílusában (de nem javasoljuk, hogy kipróbáld Európából, az égig szőkő telefonszámla miatt).

A harmadik szezon egyik legkedveltebb jelenete a Dustin (Gaten Matarazzo) és barátnője, a Suzie (Gabriella Pizzolo) hihetetlenül drámaian előadott, a „Never Ending story” témájú dal énekelése. Valószínűleg nem is tudod, hogy eredetileg Ents dalt kellett volna énekelniük a Gyűrűk urából. Most azt gondolod, hogy „Persze, hisz kevesebb ember ismeri fel ezt a dalt és ezért változtatták meg.” A valódi ok azonban az, hogy az Amazon egy saját “Gyűrűk ura” sorozatot készíti és a a Duffer testvérek aggódtak, hogy a Netflixnek problémái lehetnek ha ezt a dalt felhasználják.

Végül pedig két döntést mutatunk be, amelyek teljes mértékben megváltoztathatták volna a sorozatot. A dolgok nem mindig úgy mennek, ahogy tervezed és ez a sorozat sem kivétel ez alól. Például Eleven (Millie Bobby Brown) és Steve (Joe Keery) állítólag halottak voltak az első szezon után. A show eredetileg csak egy mini-sorozatnak készült (egyesek állítása szerint antológiát, miszerint a következő évadok valami teljesen másról szólnak), melynek végén Elevennek fel kellett volna áldoznia magát a világ megmentése érdekében, másrészt Stevenek állítólag a bolygó legrosszabb emberének kellett volna lennie és az volt a terv, hogy végül megkapja azt, amit megérdemel. Nos, most valószínűleg rájöttél, hogy valójában mindkét karakter teljesen eltérő irányba ment és ez nem volt rossz döntés.

FEDEZD FEL A STRANGER THINGS KOLLEKCIÓT

tekla

Műépítész és designerként, kreatív személyiségével mindig képes inspirálni. Kövesd a bejegyzéseit! https://www.instagram.com/i.am.tekla/

www.instagram.com/i.am.tekla/EuropostersDekoráld a világod

1999 óta az Europosters Csehországban és egész Európában az egyik legnépszerűbb poszter, falfestmény és licencelt áru forgalmazója. Kínálatunkban hatalmas választékban találhatsz bármilyen méretű film-, játék- vagy sportplakátokat, valamint eredeti ajándékok széles választékát kínáljuk, a Csillagok háborúja, Harry Potter, képregények igazi rajongóinak vagy az egész Warner Bros-tól. Tudjuk, hogy a bögrék, figurák, rejtvények és ruhák a legjobb ajándék mindenki számára, kortól és érdeklődéstől függetlenül. De ha rajongsz a belsőépítészetért, akkor te is jó helyen jársz! Naponta nyomtatunk falfestményeket, illusztrációkat, fényképeket és művészeti reprodukciókat és több mint 25 országba küldjük őket, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.


Kapcsolat:

E-mail: [email protected]

Tel.: +420 210 440 210 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00–17:00

 

© 1999–2024 Europosters. Minden jog fenntartva.

Top