We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
FEDEZD fel a hét legjobb ajánlatait: KERETEZETT POSZTEREK akció - 30% ×

2020 a női szuperhősök éve. ‘Harley Quinn’, a ‘Black Widow’ és a ‘Wonder Woman’ nemsokára a mozikban!

14. 01. 2020

Már nagyon régen lejártak az idők, amikor a nőket csupán egy gyönyörű kiegészítő karakternek vagy csábító bűnözőknek tekintették bonyolult férfi sztorikban – megmentve a világot az igazi és képzeletbeli szörnyetegektől egyaránt. Elég volt a tehetetlen, megmentésre váró hercegnőkből és az intelligens, erős de mégsem annyira fontos szerepet játszó női szuperhősökből. Marvel Kapitány után már több nő kerül a mozik kivetítőjére.  Már februárban láthatjuk a Ragadorzó Madarak című filmet, amelynek főszereplője Harley Quinn, áprilisban a Fekete Özvegy című filmet és júniusban a Wonder Woman folytatását. Érdekes információkat gyűjtöttünk össze számodra a DC és Marvel ikonikus női szereplőiről.

Harleen Frances Quinzel pszichiáter őrült bűnöző és Joker barátnőjeként közismert. A rajongók nagyra értékelték az Öngyilkos Osztagban való alakításáért, ahol egy szuper bűnözői csoport tagja, amely a jó oldalán harcol a még aljasabb bűnözőkkel szemben, mint ők maguk amilyenek. De Margot Robbie alakításának köszönhetően a karakter annyira felkeltette a rajongók érdeklődését, hogy a DC egy szólófilm rendezését mérlegelte (mint a múlt évi Joker). A végén ez mégsem történt meg, mivel a színésznő maga azt szerette volna, hogy a karakter valami nagyobb részévé váljon. Az ötlet az volt, hogy csatlakozzon Harleyhez a Ragadozó Madarak női szuperhős csoportjába, amely a DC univerzumának egyik legjobb, de nem annyira jól ismert „szupercsapata”. A film teljes címe Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn és igazán igéretesnek bizonyul.

Ragadozó Madarak: Harley Quinn

 • A Ragadozó Madarak című film premierje a Valentin napra van betervezve, de a határidő egy héttel előbbre csúszott a Bond 25 premierje miatt, amely ugyan arra a napra van beütemezve. És a rendezők végül azt is megváltoztatták 😊
 • A film az R kategóriájú filmekbe sorolódik, ami azt jelenti, hogy elég sok erőszakra számíthatunk. Margot Robbie arra az következtetésre jutott, hogy ezt a filmet durvabbá kell tenniük, mint az Öngyilkos Osztag, hogy a filmet ne lehessen „lányosnak” minősíteni.
 • A Ragadozó Madarak tagjai között szerepel a Black Canary, a The Huntress és Renee Montoya nyomozó. Össze fognak állni Roman Sionis aka Fekete Maszk és Victor Zsasz ellen.
 • Harley Quinnnek egy szokatlan háziállata van a filmben, egy hiéna.
 • A rendező Cathy Yan az első ázsiai rendező, aki szuperhős filmet rendezett.

A Fekete Özvegy

Szemtanúja voltunk annak, hogy Natasha Romanoff meghal a legújabb Avengers filmben, azonban története még nem ért véget. Visszamegyünk a Captain America: Civil War és az Avengers: Infinity War filmek közötti időbe. Ez a női szuperhősről szóló filmet is egy nő rendezi – Cate Shortland. Tíz év filmnézés után, ahol Natasha kiegészítő szereplőként jelenik meg, végül megtudjuk, hogy mi is történt vele, amíg Oroszországban volt és bérgyilkos képzésén vett részt. A Civil War eseményei után Natashának nincs ahova mennie, ígyhát visszatér a múltjához. Találkozik egy volt kollégájával – Yelena bérgyilkossal, Captain America – Red Guardian orosz változatával. (akinek a felesége volt, legalábbis a képregény változatban). Mivel minden szuperhős filmnek valódi bűnözőre van szüksége, élvezni fogjuk Taskmaster jelenlétét, akit már ismertek Captain, Deadpool vagy Ant-Man ellenségeként. És mivel mindenki szereti az Iron Man 3000-et, ezért valószínűleg látunk majd egy jó bő bejátszást. De a premier után majd biztosan tudni fogjuk.

Érdekességek a Fekete Özvegyről

 • A Fekete Özvegy becenév nemcsak Natasha Romanoffhoz tartozik, akinek valódi neve Natalia Alianovna Romanovna, ugyanis ez egy veszélyesen gyönyörű orosz gyilkosok címkéje.
 • A hősnő főszereplője nem csak egy nagyon kívánatos nő. A Natasha képregény változata kapcsolatban áll a Red Guardian, Hawkey, Bucky, Daredevil és még az Iron Mannel is. Azonban a filmekben csak Hawkeyevel és a képregény rajongók számára meglepő módon Hulkkal társítják.
 • Akárcsak Steve Rogers, az amerikai kapitány, Natashát is edzése során ‘továbbfejlesztették’ egy szérummal, ami erősebbé, egészségesebbé és örökifjúvá teszi. A második világháborút is megérte, mivel 1928-ban született.

Wonder Woman

A Wonder Woman második sorozatában 1984-be visz vissza minket, ami egyébként a Supergirl nevű női szuperhős első DC filmjének éve. Patty Jenkins ismét rendezőszékben ült. Miről is szól a film? Bár az első film végén úgy tűnt, hogy Diana szerelme, Steve Trevor pilóta meghalt, nyilvánvalóan ez nem így van (ahogy az előzetesben is megjelenik), így a szerelmi történet folytatódni fog. De a történetben természetesen két veszélyes ellenség is bekerül- Cheetah és Lord Maxwell.

Érdekességes a Wonder Woman-ról

 • A Wonder Woman képregényeket 1942-ben betiltották, mert főszereplőjük nem volt megfelelően öltözött.
 • A Wonder Woman volt az első film 12 év után, az Electra után, amelybek nő volt a hősnő főszerepben.
 • Ezt a filmet Libanonban betiltották, mivel a főszereplő, Gal Gadot izraeli állampolgár, akivel Libanon háborús konfliktusban áll.
 • Az első film története az első világháború alatt zajlik, de a képregényben Diana és Trevor a második világháborúban találkoznak.

A Ragadozó Madarak, a Fekete Özvegy és a Wonder Woman képregény adagja 2020-ra határozottan nem ért véget. A Marvel bemutatja az új Avengers csapatot, a The Eternals, majd a The New Mutants és a Venom 2 filmeket is. A DC elkészítette az új Morbius nevű vámpír karaktert, Jared Leto szerepében. Ha türelmetlen vagy, hogy meglásd a kedvenc szuperhőseid és női szuperhősöseid, fedezz fel valami neked valót a merch kollekciónkban.

LÉPJ BE A KÉPREGÉNYHŐSÖK VILÁGÁBA

tekla

Műépítész és designerként, kreatív személyiségével mindig képes inspirálni. Kövesd a bejegyzéseit! https://www.instagram.com/i.am.tekla/

www.instagram.com/i.am.tekla/Decorate your life!

Az Europosters 1999 óta a plakátok, falfestmények és falfestmények egyik legnépszerűbb eladója. Jelenleg egész Európában tevékenykedő művészekkel, fotósokkal és grafikusokkal működünk együtt. Kínálatunkban a kortárs művészek legszebb, legismertebb festményei és vadonatúj művei találhatóak meg. Mindemellett, saját fényképek nyomtathatóak, igény szerinti kiváló minőségű keretekben klienseinkhez szállítva. Nagyon szeretjük a belsőépítészetet, nem feledkezünk meg a geek csoportba tartozó klienseinkről és a zene rajongó klienseinkről sem, akiknek folyamatosan bővítjük plakát, bögrék, pólók, gyűjthető figurák és egyéb árucikkek és ajándékok kínálatát.


Kapcsolat:
E-mail: [email protected]
Tel.: +420 777 33 44 55 (csak angolul)

Hétfő – Péntek ǀ 7:00 – 15:00

 

© 1999 – 2020 Europosters. Minden jog fenntartva.

Ez a web cookie fájlokat használ szolgáltatások nyújtására, reklámok testreszabására és a látogatottság felmérésére. Több információ Egyetértek ×
Top